20101130

Japanese wannabes?

Karaoke at Neway City Square

Karaoke at Neway City Square

Karaoke at Neway City Square

Karaoke at Neway City Square

Karaoke at Neway City Square


sushi and karaoke. what more can i say?

20101126

Which Super Villian are you?

Your results:
You are The Joker
The Joker
67%
Mystique
63%
Two-Face
63%
Poison Ivy
60%
Dark Phoenix
56%
Venom
54%
Riddler
54%
Mr. Freeze
50%
Magneto
45%
Juggernaut
43%
Lex Luthor
41%
Green Goblin
35%
Catwoman
34%
Dr. Doom
32%
Apocalypse
27%
Kingpin
23%
The Clown Prince of Crime. You are a brilliant mastermind but are criminally insane. You love to joke around while accomplishing the task at hand.


Click here to take the "Which Super Villain am I?" quiz...

20101125

There’s a first time for everything

a list of things yang aku tak pernah buat before this but dalam masa enam bulan ni… aku buat.

1. jogging
last semester first time aku jogging. dua kali je pun. sekali masa awal semester. sekali masa akhir semester. it feels weird sebab aku dengan apa-apa pun jenis sukan/exercise memang tak ada chemistry. tapi best lah :)

2. using the washing machine consistently
before this aku memang prefer cuci guna tangan je. save duit ok. tapi last semester memang penat gila so… tak dapatlah nak cuci tangan every week. most of the time memang aku guna mesin even though kadang-kadang mesin tu macam ci. air berkarat lah. tak spin habis lah. rosak lah, apa lah. sometimes stress juga guna mesin. baik basuh manually je. release stress masa memberus baju. hehe

3. normal BMI
51kg. paling berat seumur hidup aku. but it was before Ramadan. now, dah turun to 46.7kg. faktor utama, stress exam and malas nak turun cafe during exam weeks. kat rumah ni memang makan secara over sebab nak naikkan balik. i love the fact that my love handles are gone but my derrière  went missing too and that is not good. semua seluar longgar sapu lantai. i need my 4kg back!

4. cooking dinner for my family
atas desakan family yang tak berapa nak mendesak, semalam aku merajinkan diri buka buku resipi. aku masak udang sebab aku rasa udang lagi senang nak masak compared to benda-benda lain yang ada kat dalam freezer tu (minus all the frozen fast food. takkan nak bagi parents aku makan benda-benda tu for dinner). abah cakap sedap :)

5. changing my phone number
01*79050** dah lama setia dengan aku. or maybe aku yang setia dengan dia for more than four years. tapi, last week SIM aku tiba-tiba tak function and aku malas gila nak pergi Maxis Center. last-last aku beli phone number baru. sedih… maybe later aku replace SIM number lama tu sebab before dia rosak aku baru je topup. memang kejam tau! nasib baik RM10 je. kalau RM60 memang aku maki Maxis.

that’s the end of my list. nak pergi tengok adik kot-kot dia dah bangun boleh pergi makan kat kedai seberang jalan. have a nice day people :)

20101123

“People seldom notice old clothes if you wear a big smile.” – Lee Mildon

facebook diana fudin



City Square JB

City Square JB


Big Bundle JB


20101121

Korban


…hand phone baru sponsored by abah tersayang.

tak apa. it’s not a ‘need’. not even a ‘want’. my phone is working just fine except for the buzzing. tu pun sometimes je ada buzzzzzz during calls. tak apalah bukan rezeki ye tak? bukan selalu keluar dengan member :)
on second thought… kalau ada phone baru best juga kan? dah try pujuk abah keluar esok je sebab cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Johor kan. tapi my heart and mind told me…
tumblr_l8v0veiX2f1qaehuco1_500
well… maybe? tapi tak salah bermimpi bukan? :)

20101120

haru biru

aku pernah marah kawan aku. marah sebab melayan orang. baik sangat. orang suruh buat apa-apa dia buat sampai last-last menyusahkan diri sendiri. sampai sakit-sakit nak tolong orang punya pasal. sampaikan orang tu ingat dia ada feelings kat orang tu. yelah. kadang-kadang dia rasa terhutang budi. so, dia balas-balas hadiah. orang tu pula jenis yang cepat perasan. so, orang tu ter syok sendiri lah. tak tau lah kalau dalam hati kawan aku tu dia suka juga. tu belakang cerita. aku marah sebab benda tu menyusahkan dia je. kalau dia scandal-scandal tapi still happy carefree, lantak dia lah. semua dah dewasa. insyaAllah dah tahu baik buruk sesuatu benda.

aku marah sebab dia lupa member. means, dia boleh keluar semata-mata nak jumpa T bukan nama sebenar and it’s not even her boyfriend. kawan-kawan dia ajak keluar dia busy sentiasa sebab masa dia hanya untuk T. last-last T dah famous, berubah terus lupa dia. berlagak benar T tu memang kacang lupakan kulit. aku ni pula emo.

aku marah sebab kejap cakap lain kejap cakap lain. tak jujur. aku bukan nak dia bagitau aku semua benda tapi at least jangan tipu, jangan bagi harapan palsu. selalu bagi message yang buat orang sakit hati. kalau lah kan dia bagitau benda last minute how lah nak ikut plan dia? haish. tapi aku still sayang dia nonetheless. sumpah sayang.

ada masa aku marah sebab buat benda yang entah apa-apa. tapi nanti last-last aku buat benda yang sama. bila dah jadi macam tu, aku nak marah orang aku selalu fikir 10 ribu kali apa rasionalnya aku marah dia. kalau aku marah dia sebab aku sayang dia… betul-betul sayang dia, ok lah… kot??

kalau kawan kau sendiri tak boleh nak jujur dengan kau… siapa lagi? takkan kawan asyik nak puji melambung saja kan. tapi nak tegur tu ada caranya. aku ada baca somewhere, dia cakap, nak puji biar depan orang, nak tegur kena privately. jaga air muka member.

tapi kalau tegur privately tak jalan, what more can we do kan? time to be sarcastic i guess. bila dia minta simpati from third parties tu yang tak tahan. pakkal sayang.

aku rasa, in most friendships mesti ada obstacles punya. selisih faham tu perkara biasa. gigih lah nak go through semua-semua benda. kalau berjaya pertahankan friendship tu, insyaAllah kekal lama.

20101118

Versi Saya Sayang FUU V

how was your Eid? i spent mine at Batu Pahat with lots and lots of sleep. woke up at 9AM. took a shower. ate some ketupat, lodeh and sambal goreng. wore my baju kurung. ironed the shawl but wore the black syria instead. slept for a few hours and woke up to eat again.
and then at 9PM, went back to JB. got on the phone with my best friend. logged into facebook account and then WHAMMM! burnt by someone about something i wrote on twitter. kinda bummed that… i lost my right to express my feelings about things regarding haram/halal just because i’m not exactly a good Muslim. seriously rasa macam nak nangis sebab it reminded me of this thing that happened three years ago :(
i miss these cooler than cool people that will almost always be there for their friends. they’re so much fun to hang out with! couldn’t ask for better batch-mates…

Geng Birthday at Taman Botani Putrajaya
 picnic @ Botanical Garden, Putrajaya
debot’s and fakhri’s belated birthday celebration

Geng Birthday at Tempoyak Seri Kembangan
dinner @ Tempoyak
ira’s early birthday celebration

- pictures credit to Debot and Mastur :) -
my hands are ice cold. probably because i was brought back to the memory that i hated the most. the one that i never wanna remember again. hmm. i can’t run from my past, can i? gotta try to live with it but it hurts soo bad :'(

20101117

Cupcakes

kat KL bersepah cupcakes macaroons bagai. kat JB susah kot nak cari! blog banyak tapi ada yang dah tutup and aku sangat choosy.

taknak yang buttercream. taknak yang design tak cantik, yang tulisan buruk. taknak yang decorate entah apa-apa. tak sesuai langsung. aku taknak yang macam makcik-makcik.

taknak yang selekeh, dapur bersepah. aku taknak yang bila aku dapat benda alah tu tiba-tiba ada benda terbang-terbang dalam kotak. and then bila nak keluarkan benda terbang-terbang tu tiba-tiba ada semut kat dalam kotak. aku bukan saja-saja je nak buat assumption bukan-bukan, perangai macam drama queen. ni true story!! dan yang paling penting sekali aku taknak yang tak sedap.

so i asked around. ada yang cadangkan fairy cupcakes. diorang buat cupcakes for event JOHO hari tu. oklah kot kan. so, aku pun text the owner. sekali full 13-20 November dah tak amek order :(

penyelamat aku: Google. after jumpa blogs jual cake/cupcakes ni aku e-mel lah a few yang berkenan di mata and hati nak minta quotation… last-last one lady replied. phewww!

hasilnya…
cupcakes johor bahru softball wsbakery

cupcakes johor bahru softball wsbakery 
Chocolate cupcakes with chocolate ganache topping. ada banyak lagi topping/cake lain. 

Sedap. decorate pun best. service bagus. hantar on time. owner dia pun baik, cantik dan kemas *haha tiba-tiba tak ada kena mengena tapi sebab dia cantik aku rasa masa amek tu macam tak risau sangat lah cupcakes tu tak sedap. gila superficial!!!!!*

semua ok except one lah. helmet sofbol tu silap hahahaha dia pergi buat helmet american football pulak dah. HAHAHAHAHHAHA. 

harga semua boleh tengok dekat blog Kak Wan (the owner), Cupcakes, Cakes & Muffin. dari nama blog pun dah tau dia ada jual cake and muffin juga. kalau korang rasa best korang boleh lah order :)

20101116

Perkara yang membuatkan hari-hari jadi gembira II

sambungan


#11 – cupcakes


bukan senang nak cari orang tempah cupcake kat JB!!! bila dah jumpa, PUAS. bila dah rasa… these cuppies deserve it’s own entry!

#12 – jalan-jalan sight seeing, makan-makan

Seoul Garden

Ca's Birthday Celebration

Ca's Birthday Celebration

Ca's Birthday Celebration

the food was heavenly. will definitely eat there again!!! :D

J.Co

Ca's Birthday Celebration

Ca's Birthday Celebration
 first time berjaya snap gambar yang agak OK lah guna camera gabak ni. rasa macam poser gila sebab dok reti.


lepak-lepak sementara tunggu movie. J.COOL yogurt is my favourite! selalu opt for fruit toppings tapi that day nak try something else - almond. yummeh! :)


#13 – dressing up :)

What I Wore Today
pashmina, top from UNIQLO, GAP baggy jeans - andmoreagain, rubi shoes, vintage bag – bazar JB, bangle - random stall, necklace - online

i love Scarlett Jo! she’s SUPERHOT! NOSEBLEED WEYHHH!!!! teringat Pierre Andre nosebleed tengok miah (dalam cerita miah oh miah) HAHAHAHHAHAHA!


#14 – movie time!

MEGAMIND

kelakar sangat tapi banyak kartun-kartun yang lagi best macam Toy Story 3, Despicable Me and Shrek Forever After. so aku tak rasa pun nak tulis entry yang gila-gila pasal movie ni.

main storyline dia, don’t judge a book by it’s cover. yelah. tengok Megamind tu. walaupun rupa macam villian sejati, tapi hati baik. dia bukan nak betul-betul take over Metro City. dia acah-acah je nak hapuskan hero sebab he’s the bad guy, that’s what bad guys do. without the city hero, terus dia rasa demotivated sampai sanggup create a new hero using Metroman’s DNA.

pastu, kita boleh ubah haluan hidup kita kalau kita determined enough. macam Metroman yang tiba jahh nak jadi Musicman. kononnya dah tak feel nak jadi hero sampai sanggup fake his own death! kepala hot dia lah! nyanyi macam gampang ada hati nak jadi penyanyi. adoyai apalah nasib…

other than that, cerita ni pasal perangai seseorang boleh berubah. tak semestinya kalau jahat akan jahat selama-lamanya. cinta boleh mengubah orang jahat menjadi baik. bahaya nihh sebab bila cinta tu hilang… possibly, orang tu akan jadi jahat semula.

memetik kata-kata Raja Pedang Deir (yang tak ada kena mengena dengan Megamind);
hati-hati dengan cinta
kerana cinta juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit,
orang gemuk menjadi kurus,
orang normal menjadi gila,
orang kaya menjadi miskin,
raja menjadi budak;
jika cintanya itu disambut para pencinta palsu.
*tu dia! keluar balik buku ayat-ayat cinta zaman-zaman dekat SIGS dulu.
pengajarannya, JANGAN MAIN HATI!

till then, Selamat Hari Raya Aidiladha semua. Assalamualaikum.

20101113

Perkara yang membuatkan hari-hari jadi gembira

#01 - kawan-kawan ajak buat study group sebab taknak kecewakan lecturer kesayangan ramai

walaupun last-last tak ada pun study group nya. tapi yang ada…

#02 – birthday celebration

My Birthday Celebration with Geng Birthday

My Birthday Celebration with Geng Birthday

My Birthday Celebration with Geng Birthday
gambar-gambar mastura punya

memang betul-betul wakenabeb. thanks lah korang. thanks sangat-sangat! *sambil cubit mastur kuat-kuat!!* nasi impit, sambal kacang, kari ayam. black forest. masyukkkkkkkkkkkkk!

#03 – jalan-jalan malam-malam
My Birthday Celebration with The Girls

My Birthday Celebration with The Girls

  ngeri tak gambar atas ni?

semua penat. semua ngantuk. hampir semua seram sejuk tahan kencing. mulut tercelupar tak pasal-pasal tak jumpa jalan keluar sesat-sesat dekat kampung limau manis TAPI gembira dapat bergambar bukan? gembira dapat spend time sama-sama.

#04 – sleepover!

sumpah rasa macam 2007 tiba-tiba. bentang tilam atas lantai tidur ramai-ramai. mak aih. macam dekat hostel betul!

#05 – roti canai al-fariz maju

My Birthday breakfast with The Girls



#06 – tiny human

Jana's nephew

#07 – the birthday gift, the phone call, the text messages and the cards

My Birthday Present (Swatch)
segala benda yang aku beli dekat Bukit Bintang last week adalah birthday gift from abah *rubi shoes* and diri sendiri. hehe

ni memang terbaik memandangkan zaman sekarang orang dah tak pandang dah wish thru handphone and bagi kad kan. thanks sebab ingat aku :)

#08 – wishes @ blog/twitter/Facebook

yang buat entry untuk aku… TQVM babes. muah sikit! hikhik. yang wish kat twitter & Facebook -even though aku hide birthday- sumpah terharu dengan kepekaan korang :')

tahun lepas memang dah lebih dari cukup. tak sangka tahun ni ada lagi - minus the tepung gandum of course *pheww thank God for that! Debot. Ira. Mastur. Ofee. Hasan. Myra. Kimi. Hafiz. Syafiq. Shasha. Acap. Fakhri. Suraya. Atik. Zahirah. Zahidah. Nana. Jana. tak kisah lah apa pun reason korang ada kat situ malam tu. untuk aku ke, untuk free food ke, untuk amek gambar ke, untuk release tension dua tiga hari lagi nak start balik exam after 8, 9 hari break ke, rindu aku ke, kena paksa ke… terima kasih banyak-banyak for being there. i don’t know what i did but i must have done something right to be blessed with friends like you guys.

*

dan untuk dia yang selalu menggembirakan tak kira birthday atau tidak… aku harap benda-benda ni buat kau gembira

#09 – Skype-ing
*inspired by Miasuraya :)

all dolled up with a plate of fried ziti.

#10 – karaoke

 Karaoke Party Print Screen


psst... happy birthday untuk satu. orang JB. umur 20. kenal dari 2005. satu sekolah. dua. orang Melaka. umur 21. kenal dari 2008. satu fakulti. dua-dua in my favourite people list :)

20101112

end of a disastrous semester

malas nak menulis. oh. dah habis exam tapi tak gembira pun. entri apresiasi for them tak buat lagi. oh. tengah tunggu abah datang dari Petaling Jaya. btw, my bro’s appeal got rejected. push the restart button bro. all iz well.

(copied this from Qu because am too lazy to write a proper entry)

my personality:

• i’m loud.
•i’m obnoxious. can be
•i’m sarcastic. most of the time
•i’m cocky. sometimes
•i cry easily. always
•i have a bad temper. always
•for the most part i don’t like people.
•i’m easy to get along with.
•i have more enemies than friends.
•i’ve smoked.
•i’ve smoked weed.
•i drink coffee.

 

my appearance:

•i wear makeup.
•i wear a piece of jewelry at all times.
•i wear contacts.
not in the past few months
•i wear glasses.
•i have braces.
•i change my hair colour often.
•i straighten my hair often.
•i have a piercing. but i don’t wear earrings
•i have small feet.

 

relationships:

•i’m in a relationship now.
•i’m single.
•i’m crushin’.
•i’m in love.
•i’m always scared of being hurt.
•an ex has physically abused me at least once. i’m the abuser
•i’ve told someone i loved them when i didn’t. sorry?
•i’ve told someone i didn’t love them when i did.
•i’ve been in love more than two times.
•i believe in love at first sight.
•i believe lust is more important than love.

 

friendships:

• i have a best friend. more to, i have best friends.
•i have at least ten friends.
•i’ve gotten a phone call in the last 48 hours from a friend.
•i’ve beaten up a friend.
•i’ve been in a serious fight with a friend. highschool!
•i can trust at least five people with my life.

 

experiences:

•i’ve been on a plane.
•i’ve been on a train.

•someone close to me has died. al-fatihah Najwa Hanani Sa’dullah.
•i’ve taken a taxi.
•i’ve taken a city bus.
•i’ve taken a school bus.

•i’ve gone bungee jumping.
•i’ve made a speech.
•i’ve been in some sort of club.

•i’ve won an award.
•i’ve spent 24 hours on the computer straight.
tak ada life.
•i’ve been in a physical fight

 

music:

• i listen to rnb
•i listen to country.
 
•i listen to pop.
•i listen to techno.

•i listen to rock.
•i’m one of those people who play songs repeatedly until i hate it.

•i hate the radio.
•i download music.

•i buy cd’s.

i love music. as simple as that!

 

television:

•i spend at least six hours a day watching television.
•i watch soap operas daily.
•i’m in love with days of our lives.
•i’ve seen and liked the o.c. favourite show everrr!
•i’ve seen and liked one tree hill.
•i’ve seen and like americas next top model.
•i’ve seen and like popular.
•i’ve seen and like 24.
•i’ve seen and liked csi.
•i’ve seen and like everwood.

 

family life:

•i get along with both of my parents.
•my biological parents are still together.
•i have at least one brother.

•i have at least one sister.
•i have at least one step brother/sister.
•i have at least one half brother/sister.
•i’ve been kicked out of the house.
•i’ve ran away from my home.
•i’ve sworn at my parents. ter! abah gelakkan je. tak sengaja!
•i’ve made my parents cry. sorry ma :(
•i’ve lied to my parents.
•i’ve lied to my parents about where i am.
•i’ve lied to my parents about what i’m doing.

•i’ve lied to my parents so i’d be allowed out.
•i’ve walked out when i’ve been grounded.

 

school:

•i’ve yelled at a teacher.
•i’ve been suspended.
•i’ve had an in-school suspension.
•i’ve been sent to the principals office.
•i’ve walked out of class.
•i’ve skipped an entire day of school.
•i’ve skipped a whole month of one certain class.
•i’ve failed a test.
•i’ve cheated on a test.

•i’ve helped someone else cheat on a test.
•i’ve failed art.
•i’ve failed p.e.
•i’ve failed math. add maths!
•i’ve failed science. chemistry!
•i’ve failed another class.
•a teacher has called my parents

20101109

2004/2010

2004

kita dari dorm 7T. keluar. duduk depan tangga. tak semua kita ada. tapi ada lah juga. boleh lah daripada tak ada langsung.

cantik langit malam tu. hati aku sayu. masa tu memang sedih. bila ingat balik kenapa aku sedih masa tu, geli geli. tapi serius, sedih gila. masa tu aku tahu esok… esok bukan hari gembira.

duduk punya duduk. borak punya borak. tiba-tiba kauorang nyanyi lagu Selamat Hari Jadi. ramai tak ramai sangat lah.

main nyala lilin. teman budak SPM study. bagi bagi notes. bukan notes belajar tapi yang ada tulis Selamat Hari Jadi/Happy Birthday.

dalam banyak-banyak lilin yang plain, ada satu lilin bentuk epal. senior punya. letak atas tembok. sampai pagi dia menyala.

(bertahun juga lah baru hilang bekas lilin tu. aku tahu sebab tiga tahun lepas malam tu berlalu, aku masih kat bangunan tu dan bekas masih ada. sekarang mungkin dah hilang bawah cat baru.)

 

2010

tak semua kau kau kau ingat hari itu. tak semua. sebab tu tak semua yang ingat hari jadi aku. tak apa. korang tak ingat pun, aku still sayang korang and still akan wish birthday korang! :) terima kasih pernah buat aku happy. aku rindu.

 

*

 

more about yesterday later OK. now nak kena study for Juris and SOGA kan?

oh. what about yesterday uolls tanya? yesterday was my 22nd birthday! HAHA.  ye. aku dah dua puluh dua. rasa tua sikit and sedih nak tinggalkan 21. but i wish there’ll be lots and lots of happiness ahead. lagi-lagi dengan orang-orang yang tak pernah gagal buat aku happy.

mereka buat aku tak menyesal pilih STPM.

mereka buat aku feel blessed jadi warga FUU.

dia yang temankan aku saban minggu.

 

bye bye wish me luck for finals.

 

 

p/s: sorry tak dapat Skype. sorry! jumpa sabtu ni! :D

 

UUUK3003 JURISPRUDEN 10/11/2010 15:30 2 jam 45 min DEWAN(DECTAR) 374

UUUK4583 UNDANG-UNDANG JUALAN BARANG 11/11/2010 08:30 2 jam 15 minit PSENI 40

20101107

Dari Bangi ke Bukit Bintang

after keluar from UNIQLO, kitorang pun pergi cari makan kat Pavillion. tak suka makan situ tapi nak pergi shopping kat situ and malas nak pergi cari tempat lain. layan je lah kan. food court dia memang out lah. tak suka. so… last resort pergi makan kat Pepper’s Lunch. after that kitorang pun sightseeing and shopping dalam Pavi.
JCo JPoPs baby Donuts

MIFW

MIFW

MIFW

MIFW

MIFW

MIFW

MIFW
 favourite! FAIZAL TAHIR I LOVE YOU………….r talent. hehe :P

and then gerak to Times Square…
6.50PM @Fahrenheit88

Malaysia UNIQLO Opening


dinner at Sweet Chat

Dinner at Sweet ChatDinner at Sweet Chat
bubur pulut hitam, air biru tak tau apa nama, white coffee something tak ingat nama, baked mac & cheese, curry laksa yang sedap gila!

bersambung…

20101106

UNIQLO: From Tokyo to Kuala Lumpur

UNIQLO. sebutan dia Yunikuro: the Japanese "R sound" -ra,ri, rurero- is used for both L & (source).

semalam-semalam aku pergi opening UNIQLO. plan nak pergi dengan orang lain tapi last-last pergi dengan orang lain.

aku sampai Fahrenheit88 pukul 10.15AM. line dah panjang sampai belakang area kedai jam tu. GILA. so aku pun beratur je lah. nak buat macam mana. aku rasa aku dah turn ke 2078 dah =_=

11AM

Malaysia UNIQLO Opening

12PM

dah tak tahan dah. mari camwhore dengan camera boyfriend adek. hahahahahahaha :P

Malaysia UNIQLO OpeningMalaysia UNIQLO Opening

Malaysia UNIQLO OpeningMalaysia UNIQLO Opening
 shirt from Uptown Danau Kota, nichii’s cardigan under it, thrifted belt, bangles and faux pearls from F.O.S

1PM
dalam pukul 1.13PM syai message cakap dalam store ramai gila orang and jangan terkejut kalau tengok kat luar pun panjang lagi line… aku terus buat persiapan mental macam nak pergi berperang!

Malaysia UNIQLO Opening

1.25PM
OMG. sempit nya laluan. terpaksa tuck in perut sekejap. oh tak payah tuck in sebab dari semalam kebulur so perut kempis hari ni =_="


Malaysia UNIQLO Opening

1.35PM
ok dah nampak kedai. EXCITEDNYAAAAAAAAA! come on naima! one more round jeeeee!!


Malaysia UNIQLO Opening

1.45PM

sikit je lagi. sikit je lagi time ni. cam… SIKIT je lagi. sepuluh tapak lagi!!!! JIA YOU!


Malaysia UNIQLO Opening

Malaysia UNIQLO Opening

akhirnya around 2PM kitorang dapat masuk. and then serabut sebab ramai gila orang. cari tangga… naik sampai 2nd Floor. turun balik Ground Floor. last-last kami beli lima UT. satu for boyfriend adek. satu for ca. tiga for yours truly. hikhikhik. kalau tak, nak lima. tapi… tapi… rasa bersalah pula amek banyak-banyak. kesian orang lain nak beli karang tak ada stok untuk diorang. padahal tak cukup duit karang nak shopping tempat lain pulak.

tak dapatlah nak test baju ye. line panjang gila kottt. nak bayar pun kena beratur separuh kedai baru sampai kaunter. last-last pukul 3.30PM aku pun berjaya mengeluarkan diri daripada UNIQLO dan bergerak untuk mencari food. LAPAR GILA BAI!

psst... 4 jam beratur dengan perut kosong. tak breakfast. semalamnya makan mi segera je. entah mana aku dapat tenaga. gigih betul kalau part shopping! cuba study? lapar sikit dah ngaruk nak break kejap. set your priority straight naima!

psssst... cuba set minda bahawa kegigihan study adalah tiket untuk lebih banyak peluang bershopping pada masa hadapan. insyaAllah.