Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

Japanese wannabes?

sushi and karaoke. what more can i say?

Which Super Villian are you?

Your results:
You are The Joker
The Joker67%Mystique63%Two-Face63%Poison Ivy60%Dark Phoenix56%Venom54%Riddler54%Mr. Freeze50%Magneto45%Juggernaut43%Lex Luthor41%Green Goblin35%Catwoman34%Dr. Doom32%Apocalypse27%Kingpin23%The Clown Prince of Crime. You are a brilliant mastermind but are criminally insane. You love to joke around while accomplishing the task at hand.


Click here to take the "Which Super Villain am I?" quiz...

There’s a first time for everything

a list of things yang aku tak pernah buat before this but dalam masa enam bulan ni… aku buat.
1. jogging last semester first time aku jogging. dua kali je pun. sekali masa awal semester. sekali masa akhir semester. it feels weird sebab aku dengan apa-apa pun jenis sukan/exercise memang tak ada chemistry. tapi best lah :)
2. using the washing machine consistently before this aku memang prefer cuci guna tangan je. save duit ok. tapi last semester memang penat gila so… tak dapatlah nak cuci tangan every week. most of the time memang aku guna mesin even though kadang-kadang mesin tu macam ci. air berkarat lah. tak spin habis lah. rosak lah, apa lah. sometimes stress juga guna mesin. baik basuh manually je. release stress masa memberus baju. hehe
3. normal BMI 51kg. paling berat seumur hidup aku. but it was before Ramadan. now, dah turun to 46.7kg. faktor utama, stress exam and malas nak turun cafe during exam weeks. kat rumah ni memang makan secara over sebab nak naikkan balik. i love the f…

“People seldom notice old clothes if you wear a big smile.” – Lee Mildon

Korban

…hand phone baru sponsored by abah tersayang.
tak apa. it’s not a ‘need’. not even a ‘want’. my phone is working just fine except for the buzzing. tu pun sometimes je ada buzzzzzz during calls. tak apalah bukan rezeki ye tak? bukan selalu keluar dengan member :) on second thought… kalau ada phone baru best juga kan? dah try pujuk abah keluar esok je sebab cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Johor kan. tapi my heart and mind told me… well… maybe? tapi tak salah bermimpi bukan? :)

haru biru

aku pernah marah kawan aku. marah sebab melayan orang. baik sangat. orang suruh buat apa-apa dia buat sampai last-last menyusahkan diri sendiri. sampai sakit-sakit nak tolong orang punya pasal. sampaikan orang tu ingat dia ada feelings kat orang tu. yelah. kadang-kadang dia rasa terhutang budi. so, dia balas-balas hadiah. orang tu pula jenis yang cepat perasan. so, orang tu ter syok sendiri lah. tak tau lah kalau dalam hati kawan aku tu dia suka juga. tu belakang cerita. aku marah sebab benda tu menyusahkan dia je. kalau dia scandal-scandal tapi still happy carefree, lantak dia lah. semua dah dewasa. insyaAllah dah tahu baik buruk sesuatu benda. aku marah sebab dia lupa member. means, dia boleh keluar semata-mata nak jumpa T bukan nama sebenar and it’s not even her boyfriend. kawan-kawan dia ajak keluar dia busy sentiasa sebab masa dia hanya untuk T. last-last T dah famous, berubah terus lupa dia. berlagak benar T tu memang kacang lupakan kulit. aku ni pula emo.aku marah sebab kejap c…

Versi Saya Sayang FUU V

how was your Eid? i spent mine at Batu Pahat with lots and lots of sleep. woke up at 9AM. took a shower. ate some ketupat, lodeh and sambal goreng. wore my baju kurung. ironed the shawl but wore the black syria instead. slept for a few hours and woke up to eat again. and then at 9PM, went back to JB. got on the phone with my best friend. logged into facebook account and then WHAMMM! burnt by someone about something i wrote on twitter. kinda bummed that… i lost my right to express my feelings about things regarding haram/halal just because i’m not exactly a good Muslim. seriously rasa macam nak nangis sebab it reminded me of this thing that happened three years ago :( i miss these cooler than cool people that will almost always be there for their friends. they’re so much fun to hang out with! couldn’t ask for better batch-mates…

 picnic @ Botanical Garden, Putrajaya debot’s and fakhri’s belated birthday celebration


dinner @ Tempoyak
ira’s early birthday celebration

- pictures credit to Debot…

Cupcakes

kat KL bersepah cupcakes macaroons bagai. kat JB susah kot nak cari! blog banyak tapi ada yang dah tutup and aku sangat choosy.
taknak yang buttercream. taknak yang design tak cantik, yang tulisan buruk. taknak yang decorate entah apa-apa. tak sesuai langsung. aku taknak yang macam makcik-makcik.
taknak yang selekeh, dapur bersepah. aku taknak yang bila aku dapat benda alah tu tiba-tiba ada benda terbang-terbang dalam kotak. and then bila nak keluarkan benda terbang-terbang tu tiba-tiba ada semut kat dalam kotak. aku bukan saja-saja je nak buat assumption bukan-bukan, perangai macam drama queen. ni true story!! dan yang paling penting sekali aku taknak yang tak sedap.
so i asked around. ada yang cadangkan fairy cupcakes. diorang buat cupcakes for event JOHO hari tu. oklah kot kan. so, aku pun text the owner. sekali full 13-20 November dah tak amek order :(
penyelamat aku: Google. after jumpa blogs jual cake/cupcakes ni aku e-mel lah a few yang berkenan di mata and hati nak minta quot…

Perkara yang membuatkan hari-hari jadi gembira II

sambungan


#11 – cupcakes


bukan senang nak cari orang tempah cupcake kat JB!!! bila dah jumpa, PUAS. bila dah rasa… these cuppies deserve it’s own entry!
#12 – jalan-jalan sight seeing, makan-makan
Seoul Garden



the food was heavenly. will definitely eat there again!!! :D
J.Co

first time berjaya snap gambar yang agak OK lah guna camera gabak ni. rasa macam poser gila sebab dok reti.

lepak-lepak sementara tunggu movie. J.COOL yogurt is my favourite! selalu opt for fruit toppings tapi that day nak try something else - almond. yummeh! :)

#13 – dressing up :)

pashmina, top from UNIQLO, GAP baggy jeans - andmoreagain, rubi shoes, vintage bag – bazar JB, bangle - random stall, necklace - online
i love Scarlett Jo! she’sSUPERHOT!NOSEBLEED WEYHHH!!!! teringat Pierre Andre nosebleed tengok miah (dalam cerita miah oh miah) HAHAHAHHAHAHA!

#14 – movie time!



kelakar sangat tapi banyak kartun-kartun yang lagi best macam Toy Story 3, Despicable Me and Shrek Forever After. so aku tak rasa pun nak tulis entry yang …

Perkara yang membuatkan hari-hari jadi gembira

#01 - kawan-kawan ajak buat study group sebab taknak kecewakan lecturer kesayangan ramai
walaupun last-last tak ada pun study group nya. tapi yang ada…
#02 – birthday celebration


gambar-gambar mastura punya

memang betul-betul wakenabeb. thanks lah korang. thanks sangat-sangat! *sambil cubit mastur kuat-kuat!!* nasi impit, sambal kacang, kari ayam. black forest. masyukkkkkkkkkkkkk!
#03 – jalan-jalan malam-malam

  ngeri tak gambar atas ni?
semua penat. semua ngantuk. hampir semua seram sejuk tahan kencing. mulut tercelupar tak pasal-pasal tak jumpa jalan keluar sesat-sesat dekat kampung limau manis TAPI gembira dapat bergambar bukan? gembira dapat spend time sama-sama.
#04 – sleepover!
sumpah rasa macam 2007 tiba-tiba. bentang tilam atas lantai tidur ramai-ramai. mak aih. macam dekat hostel betul!
#05 – roti canai al-fariz maju



#06 – tiny human

#07 – the birthday gift, the phone call, the text messages and the cards
segala benda yang aku beli dekat Bukit Bintang last week adalah birthday gift from …

end of a disastrous semester

malas nak menulis. oh. dah habis exam tapi tak gembira pun. entri apresiasi for them tak buat lagi. oh. tengah tunggu abah datang dari Petaling Jaya. btw, my bro’s appeal got rejected. push the restart button bro. all iz well.(copied this from Qu because am too lazy to write a proper entry)my personality:• i’m loud.
•i’m obnoxious. can be
•i’m sarcastic. most of the time
•i’m cocky. sometimes
•i cry easily. always
•i have a bad temper. always
•for the most part i don’t like people.
•i’m easy to get along with.
•i have more enemies than friends.
•i’ve smoked.
•i’ve smoked weed.
•i drink coffee.my appearance:•i wear makeup.
•i wear a piece of jewelry at all times.
•i wear contacts.
not in the past few months
•i wear glasses.
•i have braces.
•i change my hair colour often.
•i straighten my hair often.
•i have a piercing. but i don’t wear earrings
•i have small feet.relationships:•i’m in a relationship now.
•i’m single.
•i’m crushin’.
•i’m in love.
•i’m always scared of being hurt.
•an ex has physically abuse…

2004/2010

2004kita dari dorm 7T. keluar. duduk depan tangga. tak semua kita ada. tapi ada lah juga. boleh lah daripada tak ada langsung. cantik langit malam tu. hati aku sayu. masa tu memang sedih. bila ingat balik kenapa aku sedih masa tu, geli geli. tapi serius, sedih gila. masa tu aku tahu esok… esok bukan hari gembira.duduk punya duduk. borak punya borak. tiba-tiba kauorang nyanyi lagu Selamat Hari Jadi. ramai tak ramai sangat lah. main nyala lilin. teman budak SPM study. bagi bagi notes. bukan notes belajar tapi yang ada tulis Selamat Hari Jadi/Happy Birthday.dalam banyak-banyak lilin yang plain, ada satu lilin bentuk epal. senior punya. letak atas tembok. sampai pagi dia menyala.(bertahun juga lah baru hilang bekas lilin tu. aku tahu sebab tiga tahun lepas malam tu berlalu, aku masih kat bangunan tu dan bekas masih ada. sekarang mungkin dah hilang bawah cat baru.)2010tak semua kau kau kau ingat hari itu. tak semua. sebab tu tak semua yang ingat hari jadi aku. tak apa. korang tak ingat pun…

Dari Bangi ke Bukit Bintang

after keluar from UNIQLO, kitorang pun pergi cari makan kat Pavillion. tak suka makan situ tapi nak pergi shopping kat situ and malas nak pergi cari tempat lain. layan je lah kan. food court dia memang out lah. tak suka. so… last resort pergi makan kat Pepper’s Lunch. after that kitorang pun sightseeing and shopping dalam Pavi.
MIFW





favourite!FAIZAL TAHIR I LOVE YOU………….r talent. hehe :P
and then gerak to Times Square… 6.50PM @Fahrenheit88


dinner at Sweet Chat

bubur pulut hitam, air biru tak tau apa nama, white coffee something tak ingat nama, baked mac & cheese, curry laksa yang sedap gila!
bersambung…

UNIQLO: From Tokyo to Kuala Lumpur

UNIQLO. sebutan dia Yunikuro: the Japanese "R sound" -ra,ri, rurero- is used for both L & (source).
semalam-semalam aku pergi opening UNIQLO. plan nak pergi dengan orang lain tapi last-last pergi dengan orang lain.
aku sampai Fahrenheit88 pukul 10.15AM. line dah panjang sampai belakang area kedai jam tu. GILA. so aku pun beratur je lah. nak buat macam mana. aku rasa aku dah turn ke 2078 dah =_=
11AM

12PM
dah tak tahan dah. mari camwhore dengan camera boyfriend adek. hahahahahahaha :P

 shirt from Uptown Danau Kota, nichii’s cardigan under it, thrifted belt, bangles and faux pearls from F.O.S
1PM dalam pukul 1.13PM syai message cakap dalam store ramai gila orang and jangan terkejut kalau tengok kat luar pun panjang lagi line… aku terus buat persiapan mental macam nak pergi berperang!

1.25PM OMG. sempit nya laluan. terpaksa tuck in perut sekejap. oh tak payah tuck in sebab dari semalam kebulur so perut kempis hari ni =_="


1.35PM ok dah nampak kedai. EXCITEDNYAAAAAAAAA!…