20101018

karaoke free 24 jam sehari!

jom layan Karaoke Party (www.karaokeparty.com)!

www.karaokeparty.com

a few days after a friend of mine recommend terus ja on. terus register. terus nyanyi. and dengan loyal-nya menyanyi almost every day! heaven.

yang best, ada lyrics macam karaoke betul. and siap ada score. so fun lah. kira macam game tau. kalau warna biru siap berstar-star kira, hit the right note lah. kalau kosong tu means suara tak dengar. kalau merah memang dah jauh lari dah note tu. huhu

www.karaokeparty.com 

score dia paling bawah sekali tone deaf. paling atas tak tahu sebab tak pernah dapat. atas sikit daripada tone deaf, amateur. atas sikit daripada amateur, wannabe.

www.karaokeparty.com

actually if tak register pun tak apa tapi kalau register boleh add friends, and challenge orang. bila dah add friends tu boleh lah tengok diorang nyanyi lagu apa.

www.karaokeparty.com

yang tak best, kalau score rendah macam malu sikit ah sebab appear dekat page kita. hahahaha. first-first segan  nak add member. tapi lepas tu… macam malas nak kisah. lantak lah. kata karaoke kan? bukan nyanyi nak buat duit pun. hehe.

www.karaokeparty.comwww.karaokeparty.com profile aku :P

and then, sometimes lyrics dia salah. song selection pun tak wide enough. ada certain songs tu yang ada ‘star’ je boleh nyanyi. yang suara latar tu pulak nyanyi tak sama dengan the actual singer. so, maybe apa yang kita selalu nyanyi kalau dengar lagu tu kat mp3 or radio tak sama lenggok dia dengan yang kat Karaoke Party.

www.karaokeparty.com ‘star’ tu kena beli. huhu. tak mampu lah. baik beli food kan? huhu.

kalau taknak low score, nyanyi lagu yang senang-senang je. tak low key sangat, tak high note sangat. nak elak tone deaf punya pasal. hikhik

www.karaokeparty.com help section

make sure laptop/PC korang ada flash player. baru boleh main game ni. kalau nak kepuasan maksimum, beli lah mic. kalau ada headphone sekali dengan mic ok juga. baru senang website tu nak detect suara kita. kalau tak dengar suara tak dapat lah markah.

www.karaokeparty.com

lagi best kalau main benda ni dekat tempat yang connection laju so that tak payah tunggu sampai 10 minit nak nyanyi lagu yang 4 minit je. sebabnya, dia akan load lagu and lyrics dulu baru boleh nyanyi without tersekat-sekat. tak syok lah kan kalau tengah nyanyi tiba-tiba lagu stuck.

apa lagi. jom lah berkaraoke. kalau nak elak sakit tekak, make sure buat latihan vokal dulu before nyanyi. kat situ siap ada interactive video untuk practice suara. ala-ala student Akademi Fantasia gitu.

www.karaokeparty.com

kalau boleh, bila room mate ada kat bilik jangan lah dok over sangat melalak-lalak sebab benda ni boleh jadi perkara ke-21 on how to make your room mate go crazy list >:)

 

p/s: aku rasa room mate aku bingit dengar aku nyanyi. haha. sorry nanie :P

Post a Comment