Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

Don’t Trust Me – 3OH!3 : Tagged by holycat!

Rules:1. Put your music library on shuffle.2. For each question, press the next button to get your answer.3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.4. Ok, go!5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this.TRY NOT TO CHEAT!!!
1) IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK?" YOU SAY?
Tak Bisa Memilihmu – Sixth Sense2) HOW WOULD YOU BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Sparks – Coldplay3) WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Drive My Car – The Beatles4) HOW DO YOU FEEL TODAY?
Hello – Beyonce5) WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Time to Wake Up (Instrumentals) – 30 Seconds to Mars6) WHAT IS YOUR MOTTO?
Billionaire – Travis Mc Coy feat. Bruno Mars7) WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Yesterday – Leona Lewis8) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
You’ve Got to Hide Your Love Away – The Beatles9) WHAT IS 2+2?
The Way I Are – Timbaland feat. Keri Hilson,…

Panggilan rindu dari Johor Bahru

ma; apa khabar?nn; baik. kenapa?ma; saja tanya. along dah lama tak call umi*… umi sakit ni kat hospital.nn; HAAAA???? kenapa (kat hospital)??ma; saja nak main-mainkan along. HAHAHAHAHAHHAHAHnn; o_O*najmi; along dah dapat anak ke belum?nn; hah? =_=ma; hahahahhababa; dia taknak umi ada baby baru lah tu.nn; dah tu kenapa akak yang kena ada baby?*adik aku pula yang tak sabar-sabar nak dapat anak menakan. apa dia fikir kalau aku ada anak je mak aku terus tak boleh beranak ke? -.-"*kadang-kadang ma kadang-kadang umi. ikut mood.UUUK3053 UNDANG-UNDANG TANAH I 30/10/2010 08:30 2 jam 15 min PSENI 40

Mari belajar bahasa Hindi

last weekend tengok cerita My Name is Khan. thought i heard a familiar phrase. so pergilah google for Hindi dictionary.*Google: Haram Zadah Hindi*hasilnya…Haram Zadah = illegal product/bastard(taken from: http://www.alternative-dictionaries.net/dictionary/Hindi/1.html)baru aku tau dari mana origin phrase haram jadah. HAHAHAHAHaram Zadah punya jadual exam! hopefully esok dapat good news regarding exam thingy ni. nervous lah i. hikhik.

karaoke free 24 jam sehari!

jom layan Karaoke Party (www.karaokeparty.com)!a few days after a friend of mine recommend terus ja on. terus register. terus nyanyi. and dengan loyal-nya menyanyi almost every day! heaven. yang best, ada lyrics macam karaoke betul. and siap ada score. so fun lah. kira macam game tau. kalau warna biru siap berstar-star kira, hit the right note lah. kalau kosong tu means suara tak dengar. kalau merah memang dah jauh lari dah note tu. huhuscore dia paling bawah sekali tone deaf. paling atas tak tahu sebab tak pernah dapat. atas sikit daripada tone deaf, amateur. atas sikit daripada amateur, wannabe.actually if tak register pun tak apa tapi kalau register boleh add friends, and challenge orang. bila dah add friends tu boleh lah tengok diorang nyanyi lagu apa.yang tak best, kalau score rendah macam malu sikit ah sebab appear dekat page kita. hahahaha. first-first segan  nak add member. tapi lepas tu… macam malas nak kisah. lantak lah. kata karaoke kan? bukan nyanyi nak buat duit pun. hehe…

faking it the Photo Scape way

a friend asked me how i edit my pictures to look sort of like pictures taken by analog camera. the answer is, i use Photo Scape. you can download it for free. it’s user friendly.  basically, i just resize, watermark and add the cinema/agfa effect. easy peesy. even my seven year old brother can do that. it’s perfect for people who want a fuss-free photo editor. the ones who doesn’t know how to use photoshop, like me. ngeh. original picture (LG ice cream) Agfa Film Effect   Cinema Film Effectso yeah. give it a try. maybe you’ll love it.by the way, i have been so down lately. my carry marks ain’t good enough. need to work hard for final exams. i guess lady luck is not on my side anymore. less than 10 days to final exams. wish me luck peeps!

Versi Saya Sayang FUU III

sebab kitaorang jadi bahan eksperimen.
mula-mula tak sedar so, tak kisah. bila dah tau kecil hati sikit sebab rasa macam tak adil. lama-lama, malas 
nak fikir dah. ada hikmah disebalik setiap kejadian… insyaAllah.

saya nak break!

my weekends sentiasa terisi dengan benda-benda yang menghiburkan despite the fact yang life busy nak mati on weekdays. kira macam pendorong nak siapkan kerja cepat-cepat so that dapat lepak gila-gila afterwards.sabtu lepas, masak-masak dan makan-makan at myra’s place. ahad, jalan-jalan tengok movie with kak bie.pergi Pavilion, kak bie nak cari skechers. and then, tengok Sammy’s Adventure. too light for my liking tapi OST memang terbaik! Talking to the Moon favourite kot!!! aku pun memang tak expect apa-apa from this movie sebab cerita budak-budak and tak sampai lagi tahap pixar or disney movies.aku suka drama. cerita berat-berat, fikir-fikir. romantic comedy pun alright. kalau nak kelakar biar kelakar habis, boleh ketawa sampai keluar air mata. kalau nak sedih, biar melalak sampai makeup cair.nak tengok Dinner for Schmucks. siapa nak teman?bukan aku langsung tak sayang. but i want a future. with you, all i see is a black hole… jalan mati. aku tak mau lagi pusing-pusing kat tempat yang…

two weeks ago

charlie st. cloud – pancake house international – FUU my life is not so fucked up after all. still have time to go out and have fun amidst the hectic weeks! but, frankly speaking, spending time at the faculty with friends while trying to finish work and gossiping is not too shabby.
seriously, i lovemy faculty :)
*Problem Based Learning

last day of raya

jumaat lepas aku memang tak ada mood. tapi aku still kena attend jamuan hari raya kat fakulti and wedding along nana dekat jalan semarak. so, aku cekalkan hati and kuatkan azam sajalah. plannya nak datang sekejap saja sebab nak attend wedding tu. tapi kena buat something so, tak dapat lah nak blah awal-awal.
dengar cerita first year punya sketch best tapi tak dapat nak tengok. huhu. diorang tu dah lah cantik-cantik handsome-handsome tinggi-tinggi semuanya. berbakat pula tu. jadi kebanggan fakulti lah gamaknya.
by the way, jamuan best sangat-sangat. special thanks to yaya’s Atuk datang jauh-jauh dari Kluang hantar food. satay terbaik owh! dapat rasa satay ayam je tapi. the next day baru tau ada banyak lagi food but aku tak dapat rasa pun. ingatkan tak cukup tapi… entah. aku tak ada rezeki kot. masa aku nak amek tak ada benda-benda nya. hmm.

…pukul 6.30PM gerak ke Along’s wedding at jalan semarak. took us 2 hours to get there. almaklumlah jalan jam. campur dengan sesat-sesat lagi. mas…

mellow yellow bellow

firstly, aku nak bagi pendapat pasal Pesawat. Aku rasa they sound better live than in radio/recordings. Pastu macam hot gila kan sebenarnya diorang ni masa tengah perform *drools*secondly *sambil lap air liur*, terinspirasi daripada seorang member aku yang suka mentafsir maksud lagu, aku nak bagi interpretation lagu Mesti Mau ni. dari segi apa yang aku faham ja lah. OK? kalau orang lain faham lain tak apa lah. semua orang ada opinion masing-masing.ok aku tipu ja aku malas nak fikir lagu tu maksud apa. aku just nak cakap aku tak puas hati dengan part ni…Luahkanlah isi hatimu
Agar kita bersama
Kuatkanlah pendirian
Bila kita hadapi duniadia macam… kenapa pula aku yang kena luahkan isi hati? and lagu ni macam bagi harapan tau tak? kononnya if kita suka someone tu kita kena luahkan sebab most likely orang tu pun ada feelings kat kita juga. kononnya. well, jangan percaya sangat benda tu. it’s not gonna happen that way. think about the worst case scenario, you’ll be rejected…

Yesterday at 11.55pm

Zahidah hantar message kat facebook pasal rahsia bulan kelahiran. part bulan november, yang aku setuju: sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnyatak ada siapa faham aku. aku pun tak faham aku.daya firasat yang sangat halus dan tinggiselalunya instinct aku betul.sifat yang berahsiatapi most things aku still bagitau kat bestfriend aku. macam tak tenteram kalau simpan lama-lama.pandai mencungkil dan mencari rahsia masa sekolah orang gelar aku reporter SIGS/CNN. now aku dah pencen.banyak berfikirkadang-kadang terlalu banyak. unnecessary things pun nak fikir. buat serabut kepala otak!kurang bercakap tetapi mesra kurang bercakap dengan strangers. mesra dengan orang yang dah kenal sahaja!
terlalu degil dan keras hatisuka hati aku ah nak degil. hahaha.tak suka marah kecuali digugatjangan provoke aku! kalau orang nak dengki aku sometimes aku diam. tapi kalau aku buat kerja tapi orang cakap aku tak buat kerja memang aku marah!mudah ambil berat terhadap orang lainmudah juga untuk tidak amb…

buang masa sekejap

banyak benda nak cakap, nak marah, nak maki tapi abaikan saja. malu memang malu, sakit hati memang sakit hati, rasa tak puas hati pun ada tapi nak buat macam mana. kalau dah perangai macam bagus, macam bagus lah juga akhirnya. tak boleh nak ubah dah.hari ni kerja aku tidur memanjang. esok start menggila dengan assignment balik, insyaAllah. balik dari meeting semalam gigih melantak series. curi masa sekejap. release tension kononnya. kesimpulan?Glee 2x02 OK lah. suka brittany s. pearce joget I’m A slave 4 U. suka juga rachel nyanyi The Only Exception walaupun aku rasa facial expression dia gila over. nak buat macam mana kann. kalau bukan over, bukan rachel berry. Gossip Girl 4x03 menarik. nak tengok sampai bila chuck boleh jadi baik dan bersopan-santun. and si juliet tu. apa motif dia sebenarnya? itu yang kita nak tahu. dan agak suka bila serena and blair dah berbaik. tapi boleh ke baik macam tu lama-lama?Brothers & Sisters 5x01 agak mengecewakan. walaupun ramai tak suka rebecca de…