20101030

Don’t Trust Me – 3OH!3 : Tagged by holycat!

Rules:

1. Put your music library on shuffle.

2. For each question, press the next button to get your answer.

3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.

4. Ok, go!

5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this.

TRY NOT TO CHEAT!!!

1) IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK?" YOU SAY?
Tak Bisa Memilihmu – Sixth Sense

2) HOW WOULD YOU BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Sparks – Coldplay

3) WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Drive My Car – The Beatles

4) HOW DO YOU FEEL TODAY?
Hello – Beyonce

5) WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Time to Wake Up (Instrumentals) – 30 Seconds to Mars

6) WHAT IS YOUR MOTTO?
Billionaire – Travis Mc Coy feat. Bruno Mars

7) WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Yesterday – Leona Lewis

8) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
You’ve Got to Hide Your Love Away – The Beatles

9) WHAT IS 2+2?
The Way I Are – Timbaland feat. Keri Hilson, D.O.E

10) WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Dream Again – Franz Ferdinand

11) WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Burnin’ Up – Jonas Brothers

12) WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Inconsolable – Backstreet Boys

13) WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Taxman – The Beatles

14) WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Freeze -  T-Pain feat. Chris Brown

15) WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
When Will I See Your Face Again – Jamie Scott and The Town

16) WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Because You Love Me – Celine Dion

17) WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
I Need You – The Beatles

18) WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Good Gone Girl – Mika

19) WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Take A Bow – Muse

20) WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
My Life Would Suck Without You – Kelly Clarkson

21)WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Don’t Trust Me – 3OH!3

 

2.68 GB worth of music. not tagging anyone. thanks.

 

 

p/s: Land Law I killed me.

 

UUUK3073 EKUITI DAN AMANAH I 31/10/2010 08:30 2 jam 15 min PSENI 40

UUUK3152 UNDANG-UNDANG PERBANKAN ISLAM DAN TAKAFUL I 01/11/2010 15:00 2 jam 15 min PSENI 40

20101028

Panggilan rindu dari Johor Bahru

ma; apa khabar?

nn; baik. kenapa?

ma; saja tanya. along dah lama tak call umi*… umi sakit ni kat hospital.

nn; HAAAA???? kenapa (kat hospital)??

ma; saja nak main-mainkan along. HAHAHAHAHAHHAHAH

nn; o_O

 

*

 

najmi; along dah dapat anak ke belum?

nn; hah? =_=

ma; hahahahha

baba; dia taknak umi ada baby baru lah tu.

nn; dah tu kenapa akak yang kena ada baby?

 

 

*

 

adik aku pula yang tak sabar-sabar nak dapat anak menakan. apa dia fikir kalau aku ada anak je mak aku terus tak boleh beranak ke? -.-"

*kadang-kadang ma kadang-kadang umi. ikut mood.

 

UUUK3053 UNDANG-UNDANG TANAH I 30/10/2010 08:30 2 jam 15 min PSENI 40

20101019

Mari belajar bahasa Hindi

last weekend tengok cerita My Name is Khan. thought i heard a familiar phrase. so pergilah google for Hindi dictionary.

*Google: Haram Zadah Hindi*

hasilnya…

Haram Zadah = illegal product/bastard

(taken from: http://www.alternative-dictionaries.net/dictionary/Hindi/1.html)

baru aku tau dari mana origin phrase haram jadah. HAHAHAHA

Haram Zadah punya jadual exam! hopefully esok dapat good news regarding exam thingy ni. nervous lah i. hikhik.

20101018

karaoke free 24 jam sehari!

jom layan Karaoke Party (www.karaokeparty.com)!

www.karaokeparty.com

a few days after a friend of mine recommend terus ja on. terus register. terus nyanyi. and dengan loyal-nya menyanyi almost every day! heaven.

yang best, ada lyrics macam karaoke betul. and siap ada score. so fun lah. kira macam game tau. kalau warna biru siap berstar-star kira, hit the right note lah. kalau kosong tu means suara tak dengar. kalau merah memang dah jauh lari dah note tu. huhu

www.karaokeparty.com 

score dia paling bawah sekali tone deaf. paling atas tak tahu sebab tak pernah dapat. atas sikit daripada tone deaf, amateur. atas sikit daripada amateur, wannabe.

www.karaokeparty.com

actually if tak register pun tak apa tapi kalau register boleh add friends, and challenge orang. bila dah add friends tu boleh lah tengok diorang nyanyi lagu apa.

www.karaokeparty.com

yang tak best, kalau score rendah macam malu sikit ah sebab appear dekat page kita. hahahaha. first-first segan  nak add member. tapi lepas tu… macam malas nak kisah. lantak lah. kata karaoke kan? bukan nyanyi nak buat duit pun. hehe.

www.karaokeparty.comwww.karaokeparty.com profile aku :P

and then, sometimes lyrics dia salah. song selection pun tak wide enough. ada certain songs tu yang ada ‘star’ je boleh nyanyi. yang suara latar tu pulak nyanyi tak sama dengan the actual singer. so, maybe apa yang kita selalu nyanyi kalau dengar lagu tu kat mp3 or radio tak sama lenggok dia dengan yang kat Karaoke Party.

www.karaokeparty.com ‘star’ tu kena beli. huhu. tak mampu lah. baik beli food kan? huhu.

kalau taknak low score, nyanyi lagu yang senang-senang je. tak low key sangat, tak high note sangat. nak elak tone deaf punya pasal. hikhik

www.karaokeparty.com help section

make sure laptop/PC korang ada flash player. baru boleh main game ni. kalau nak kepuasan maksimum, beli lah mic. kalau ada headphone sekali dengan mic ok juga. baru senang website tu nak detect suara kita. kalau tak dengar suara tak dapat lah markah.

www.karaokeparty.com

lagi best kalau main benda ni dekat tempat yang connection laju so that tak payah tunggu sampai 10 minit nak nyanyi lagu yang 4 minit je. sebabnya, dia akan load lagu and lyrics dulu baru boleh nyanyi without tersekat-sekat. tak syok lah kan kalau tengah nyanyi tiba-tiba lagu stuck.

apa lagi. jom lah berkaraoke. kalau nak elak sakit tekak, make sure buat latihan vokal dulu before nyanyi. kat situ siap ada interactive video untuk practice suara. ala-ala student Akademi Fantasia gitu.

www.karaokeparty.com

kalau boleh, bila room mate ada kat bilik jangan lah dok over sangat melalak-lalak sebab benda ni boleh jadi perkara ke-21 on how to make your room mate go crazy list >:)

 

p/s: aku rasa room mate aku bingit dengar aku nyanyi. haha. sorry nanie :P

20101016

faking it the Photo Scape way

a friend asked me how i edit my pictures to look sort of like pictures taken by analog camera. the answer is, i use Photo Scape. you can download it for free. it’s user friendly.  basically, i just resize, watermark and add the cinema/agfa effect. easy peesy. even my seven year old brother can do that. it’s perfect for people who want a fuss-free photo editor. the ones who doesn’t know how to use photoshop, like me. ngeh.

LG ice cream original picture (LG ice cream)

photo scape agfa editphoto scape agfa edit Agfa Film Effect

photo scape cinema editphoto scape cinema edit   Cinema Film Effect

 

so yeah. give it a try. maybe you’ll love it.

by the way, i have been so down lately. my carry marks ain’t good enough. need to work hard for final exams. i guess lady luck is not on my side anymore. less than 10 days to final exams. wish me luck peeps!

20101013

Versi Saya Sayang FUU III

sebab kitaorang jadi bahan eksperimen.

mula-mula tak sedar so, tak kisah. bila dah tau kecil hati sikit sebab rasa macam tak adil. lama-lama, malas 

nak fikir dah. ada hikmah disebalik setiap kejadian… insyaAllah.

20101012

saya nak break!

my weekends sentiasa terisi dengan benda-benda yang menghiburkan despite the fact yang life busy nak mati on weekdays. kira macam pendorong nak siapkan kerja cepat-cepat so that dapat lepak gila-gila afterwards.

sabtu lepas, masak-masak dan makan-makan at myra’s place. ahad, jalan-jalan tengok movie with kak bie.

kerang sambal sup ayam sayur goreng ikan selar asam pedaspavilion kuala lumpur lavender skechers

pergi Pavilion, kak bie nak cari skechers. and then, tengok Sammy’s Adventure. too light for my liking tapi OST memang terbaik! Talking to the Moon favourite kot!!! aku pun memang tak expect apa-apa from this movie sebab cerita budak-budak and tak sampai lagi tahap pixar or disney movies.

aku suka drama. cerita berat-berat, fikir-fikir. romantic comedy pun alright. kalau nak kelakar biar kelakar habis, boleh ketawa sampai keluar air mata. kalau nak sedih, biar melalak sampai makeup cair.

nak tengok Dinner for Schmucks. siapa nak teman?

 

 

bukan aku langsung tak sayang. but i want a future. with you, all i see is a black hole… jalan mati. aku tak mau lagi pusing-pusing kat tempat yang sama. aku penat. sumpah penat. and you should know that it’s not your fault. aku yang tak tetap pendirian.

20101011

two weeks ago

pancake house international pancake house international mango crepe
charlie st. cloud – pancake house international – FUU
my life is not so fucked up after all. still have time to go out and have fun amidst the hectic weeks! but, frankly speaking, spending time at the faculty with friends while trying to finish work and gossiping is not too shabby.

seriously, i love my faculty :)

*Problem Based Learning

20101010

last day of raya

jumaat lepas aku memang tak ada mood. tapi aku still kena attend jamuan hari raya kat fakulti and wedding along nana dekat jalan semarak. so, aku cekalkan hati and kuatkan azam sajalah.
plannya nak datang sekejap saja sebab nak attend wedding tu. tapi kena buat something so, tak dapat lah nak blah awal-awal.

dengar cerita first year punya sketch best tapi tak dapat nak tengok. huhu. diorang tu dah lah cantik-cantik handsome-handsome tinggi-tinggi semuanya. berbakat pula tu. jadi kebanggan fakulti lah gamaknya.

by the way, jamuan best sangat-sangat. special thanks to yaya’s Atuk datang jauh-jauh dari Kluang hantar food. satay terbaik owh! dapat rasa satay ayam je tapi. the next day baru tau ada banyak lagi food but aku tak dapat rasa pun. ingatkan tak cukup tapi… entah. aku tak ada rezeki kot. masa aku nak amek tak ada benda-benda nya. hmm.


…pukul 6.30PM gerak ke Along’s wedding at jalan semarak. took us 2 hours to get there. almaklumlah jalan jam. campur dengan sesat-sesat lagi. masa nak balik UKM pun sesat kat Serdang sebab dah terlepas nak masuk susur ke Kajang. entah kat mana pun tak tau. nasib baik last-last sampai juga. huhuhu.

tak dapat nak amek gambar the newlyweds. tak ada camera. simple saja weddingnya. nikah terus sanding. satu majlis only. hantaran RM10K. baju pengantin cantik sangat! makeup pun cantik.

masa makan ternampak a familiar face, budak 21st batch. tak tahu kenapa tapi aku rasa happy nampak dia even though that day was such a disaster for me. bila tanya along, rupa-rupanya tu junior dia. tak hairan lah because he’s also in the legal field.

thanks nana sayang for inviting me. sorry sangat-sangat tak dapat datang awal. busy sangat sampai benda penting (register for viva PIL) pun lupa nak buat :/

p/s: tak gemar purple but suka pakai purple. nampak manis hahaha *perasan* dan sesungguhnya aku suka makeup aku pada hari jumaat lepas :)

20101009

mellow yellow bellow

firstly, aku nak bagi pendapat pasal Pesawat. Aku rasa they sound better live than in radio/recordings. Pastu macam hot gila kan sebenarnya diorang ni masa tengah perform *drools*

secondly *sambil lap air liur*, terinspirasi daripada seorang member aku yang suka mentafsir maksud lagu, aku nak bagi interpretation lagu Mesti Mau ni. dari segi apa yang aku faham ja lah. OK? kalau orang lain faham lain tak apa lah. semua orang ada opinion masing-masing.

ok aku tipu ja aku malas nak fikir lagu tu maksud apa. aku just nak cakap aku tak puas hati dengan part ni…

Luahkanlah isi hatimu
Agar kita bersama
Kuatkanlah pendirian
Bila kita hadapi dunia

dia macam… kenapa pula aku yang kena luahkan isi hati? and lagu ni macam bagi harapan tau tak? kononnya if kita suka someone tu kita kena luahkan sebab most likely orang tu pun ada feelings kat kita juga. kononnya. well, jangan percaya sangat benda tu. it’s not gonna happen that way. think about the worst case scenario, you’ll be rejected and humiliated. tak seronok langsung pengalaman tersebut.

semalam semalam semalam tengok Grey’s Anatomy 7x02 macam tak puas hati and jealous gila dengan sorang perempuan ni. lepas je got struck by lightning semua nak confess cakap i will love you forever lah jadah. bayangkan lah. tiga lelaki, sorang perempuan. and then perempuan ni pilihlah sorang. and rupa-rupanya masing-masing dah memendam rasa lama. awwwwww sweetnya. erk! sweet ke? cliche!

aku bukan jealous sebab lelaki berebut nak kat dia. tidak ok. aku jealous sebab orang yang dia nak, nak kat dia. rasa pressure gila tengok benda-benda macam ni. macam. perlu ke nak confess confess bagai ni? merepek.

i’ve been on a similar road before. i’ve made a wrong turn and the outcome was a total disaster. right now, i don’t know whether i should go on and do the same thing mana tau ending dia berbeza… or should i take the other road?

malas nak fikir. aku nak u-turn saja for now. bye bye!

 

 

 

 

“i don’t want to be in love.” – dance floor anthem

20101006

Yesterday at 11.55pm

Zahidah hantar message kat facebook pasal rahsia bulan kelahiran.
part bulan november, yang aku setuju:
  • sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
tak ada siapa faham aku. aku pun tak faham aku.
  • daya firasat yang sangat halus dan tinggi
selalunya instinct aku betul.
  • sifat yang berahsia
tapi most things aku still bagitau kat bestfriend aku. macam tak tenteram kalau simpan lama-lama.
  • pandai mencungkil dan mencari rahsia
masa sekolah orang gelar aku reporter SIGS/CNN. now aku dah pencen.
  • banyak berfikir
kadang-kadang terlalu banyak. unnecessary things pun nak fikir. buat serabut kepala otak!
  • kurang bercakap tetapi mesra
kurang bercakap dengan strangers. mesra dengan orang yang dah kenal sahaja!

  • terlalu degil dan keras hati
suka hati aku ah nak degil. hahaha.
  • tak suka marah kecuali digugat
jangan provoke aku! kalau orang nak dengki aku sometimes aku diam. tapi kalau aku buat kerja tapi orang cakap aku tak buat kerja memang aku marah!
  • mudah ambil berat terhadap orang lain
mudah juga untuk tidak ambil berat bila aku rasa orang tu dah mula menyampahkan aku (read: buat aku rasa menyampah kat dia).

  • tidak hargai pujian
more to… tak suka dipuji.
  • kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam
tak boleh blah tapi betul… kot? hikhik
  • romantik
hahahahahahahahahha
  • tidak pasti dengan hubungan kasih sayang
hati aku tak tetap. belum jumpa orang yang betul. sat lagi mak ofee nak pergi haji aku memang nak minta tolong doa macam-macam. bagi tenang sikit hidup.
  • suka duduk dirumah
terperap dalam bilik.
  • sangat rajin dan berkemampuan tinggi

ni kalau kita lihat dari segi main game kat Facebook memang betul dan tepat sekali! haha
  • tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi
lagi satu gelaran aku masa sekolah, EMO! sorry ea. masih mencuba nak control emotions aku.
  • perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah
dah ramai dah cakap so, setuju je lah.

dan yang paling aku tak setuju:
  • badan yang tough
BAHAHAHAHHA! tough pulak kan badan aku ni!

actually i’m waiting for an email. sekarang memang lengang. bila email tu dah sampai, sampai malam lah dok depan laptop edit assignment. stress!

20101003

buang masa sekejap

banyak benda nak cakap, nak marah, nak maki tapi abaikan saja. malu memang malu, sakit hati memang sakit hati, rasa tak puas hati pun ada tapi nak buat macam mana. kalau dah perangai macam bagus, macam bagus lah juga akhirnya. tak boleh nak ubah dah.

hari ni kerja aku tidur memanjang. esok start menggila dengan assignment balik, insyaAllah. balik dari meeting semalam gigih melantak series. curi masa sekejap. release tension kononnya. kesimpulan?

Glee 2x02 OK lah. suka brittany s. pearce joget I’m A slave 4 U. suka juga rachel nyanyi The Only Exception walaupun aku rasa facial expression dia gila over. nak buat macam mana kann. kalau bukan over, bukan rachel berry.

Gossip Girl 4x03 menarik. nak tengok sampai bila chuck boleh jadi baik dan bersopan-santun. and si juliet tu. apa motif dia sebenarnya? itu yang kita nak tahu. dan agak suka bila serena and blair dah berbaik. tapi boleh ke baik macam tu lama-lama?

Brothers & Sisters 5x01 agak mengecewakan. walaupun ramai tak suka rebecca dengan justin, aku suka kot! ni nak bercerai pulak dah. huhu. and tak suka tengok holly yang baru yang hilang ingatan ni! tak suka tommy macam dah kabut semacam. aku perasan almost semua character dah semakin berisi lagi-lagi si tommy. stress sangat agaknya lepas accident a year ago.

Grey’s Anatomy 7x01 superb! tak pernah mengecewakan. OK mungkin agak bias sebab ni memang all-time favourite kan. haha. episod ni reminded me of finale season 2 sebab masa tu christina yang nak kahwin dengan preston burke, dekat church and majlis secara besar-besaran tapi last-last burke cabut lari. this time, christina yang dengan owen hunt kahwin dekat rumah meredith grey and buat kecil-kecilan ja. tak sampai 30 orang rasanya masa tu. oh. tak sabar nak tengok next episode :)

oisy. terima kasih lah kepada tetamu-ukm3 yang laju sangat-sangat dalam Dewan Kuliah. satu jam, dua episode siap. terbaik! :D