20100806

Susah dulu. Senang later.

I’ve been agonizing for days sebab barang yang di order tak sampai-sampai. Mengenangkan barang tu lagi. Mengenangkan duit yang dibayar lagi. Siap menangis takut barang kena curi dengan posmen.

Call 1 300 300 300.

Dia suruh ambil sendiri barang dekat Pusat Serahan Mel Bandar Baru Bangi. arghh! Tension. Pergi hari Khamis. Sampai pukul 4.59PM. Ingatkan tutup pukul 5PM. Rupanya tutup 4.30PM. I down!

Tadi pergi lagi sebab kelas habis awal. Sampai sana dah nak dekat pukul 12PM. Selamat tutup pukul 1PM. Tapi tunggu lama dalam gudang tu. Agak in awe juga lah. Rasa macam budak kecil dikelilingi oleh pakcik-pakcik tua. Terus teringat masa kecil-kecil dulu ikut abah pergi post office macam jakun nak main gam buat tampal stamp yang rolling rolling tu. weeeeeee. BEST.

Tapi tempat tadi sangat besar, banyak sangat-sangat rak, old-school gila, rasa macam heaven-nya tempat ni… rasa macam… lepas grad nak kerja kat Pos Malaysia. hahaha.

DSC00550

Long story short. Bila dah check dalam rekod, rupa-rupanya barang tu dah hantar dekat UKM. Tapi tak dapat call card pun kat office kolej :( Pakcik yang tolong aku tu pun tulis tracking code barang tu kat atas kertas dengan tarikh sampai sekali lepas tu suruh aku bagi dekat post office UKM.

Sampai sana… lama juga abang tu cari barang. Macam tak ada ja. Macam nak buat aku kecewa ja. Aku dah nak menangis buat kali ke berapa entah…

Tiba-tiba…. jeng jeng jeng… “Nama awak nn ea?”

YES YES YES!!! Barang sudah dapat dikesan.

Sehubungan dengan itu saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Ofee, tolong hantar sana sini… Pakcik-pakcik dan abang-abang dan kakak-kakak dan makcik-makcik yang berkerja dengan Pos Malaysia sebab banyak membantu. Dari yang kerja as operator, yang kerja kat office, yang jaga kaunter, sampailah yang bawa motor hantar surat semua tu… TQ I LOVE YOU GUYS SO MUCH!

Yuna Decorate Album

HAPPY!!!!

p/s: aku bukan die-hard-fan Yuna tapi lagu dia best and she’s very talented :)

Post a Comment