20100828

Pembaziran di bulan Ramadan

Pernah pergi bazar lambat? Sangat lambat lagi 5 minit nak berbuka lepas tu tukang jual bagi free food?

Masa dapat food free memang lah rasa bahagia. Nafsu. Tamak haloba. Perut bunyi-bunyi lapar sangat. Dah dapat free pun tak cukup-cukup. Nak lagi beli benda lain.

Bila time nak menghabiskan makanan… menangis. Perut nak pecah lepas tu tertidur lepas makan, makanan tak habis. Niat nak buat sahur tapi terlajak sampai pukul 11 pagi. Damn. Membazir.

Yang tak bestnya, dah sibuk online, mandi, siap-siap nak keluar dengan family semua, terlupa pula nak buang food yang tak habis tu (pasembur and cara berlauk).

Balik pukul 10.30PM. Bilik bau paeng gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Sial betul.

Lain kali nak cakap kat tukang jual:

“Saya taknak barang buy 1 free 1. Kalau nak bagi free juga, saya taknak yang buy 1. Saya nak yang free 1 sahaja.”

 

p/s: Lagi seminggu sampai JB. insyaAllah.

Post a Comment