20100830

Hazard

Hari ni hari yang kurang produktif. Aku message group mate aku yang seorang tu dia tak reply. Tak tau apa masalah. Tidur rasanya. Nak call, sayang credit. Kalau dulu ada 0192XXXX69. Tak berkira sangat. Ni yang 0177XXXX69 ni aku berkira sikit sebab kena topup sendiri. Tapi last-last aku call juga lah. Sampai bila nak tunggu.

Sementara aku menunggu tu aku pun buka website Skin Deep. Gatal tangan nak check tahap hazard products yang aku guna. Score dia 0-10. 0 paling bagus, 10 paling bahaya. Kalau dah number 7 tu kira bahaya lah, red zone. 3-6 yellow zone. 0-2 green zone.
Favourite kot benda ni. urgh.
Orang yang pernah kerja AVON mesti bangga. haha
Semua perfume pun in red zone sebenarnya.

Taken from the site’s FAQ page
If a product/ingredient scores low for hazards, does EWG consider it safe? Can you provide a list of products/ingredients that are considered safe?
No, we don't necessarily consider low-hazard ingredients safe. Scores in Skin Deep are based on safety information in publicly available toxicity databases, but since safety studies aren't required by law, for many ingredients we find no publicly available information at all. One major finding of our research is that further study is needed on ingredients safety (nearly 90% of ingredients have not been assessed for safety even by the industry's own safety panel). Skin Deep is packed with information on known and suspected hazards, but we aren't able to give people complete certainty that low-hazard products are safe. We hope that the body of knowledge about ingredients used in personal care products grows, and Skin Deep's data will grow with it.


After analyzing (sangat malas nak belajar) aku perasan ada satu ja product yang available kat Malaysia yang hazard score dia 0 – 6 sahaja (means, tak masuk red zone lah kan) which is the Balm (ada kat Sasa). Oi. Tak mampu. AVON ja lah macam tu. huhu

p/s: Hazardous pun pakai juga. isy isy isy.
Post a Comment