20100706

Zoo Johor

After makan-makan dekat IT Roo Cafe, semua pun dah kenyang tapi hari masih muda. Tak kan nak balik kan? Now, tak tau nak pergi mana. Ada yang nak main basikal. Ada yang nak main bowling, archery. Ada yang nak pergi zoo.

Pening punya pening nak fikir, we decided to let fate decide for us.
Buka purse, keluarkan resit., koyakkan empat bahagian. Keluarkan eyeliner warna navy blue, tulis dengan huruf besar BOWLING, BASIKAL, ARCHERY, ZOO. Ewan yang cabut undi. Dapat ZOO.

Later that day, Cuen bagitau sebenarnya tukang cabut undi tu nak pergi bowling. Too bad tangan tak ong! :P

IMG_0066

Sedih melawat zoo sebab singa, harimau, harimau kumbang, racoon, sibuk tidur. Kangaroo nampak macam mangsa dera. Gajah ada dua ekor ja dua-dua anak gajah, chained dekat kaki and leher. Fox hampir hilang bulu sembunyi dalam tree trunk letak sekali dengan binturung and memerang. Memerang sibuk bergaduh sesama mereka. Hippo sibuk cari food hampir-hampir terkena electric fence. Honey bear seekor dalam kandang isolated T_T

Paling mengerikan tengok ayam jantan ketakutan diletakkan dalam sangkar ular sawa as food. Dia sembunyikan kepala kat dada dia. Rasanya pekerja zoo dah cabutkan bulu kat leher ayam tu. You can see the fear in his eyes. Tapi nak buat macam mana. Cycle of life… Food chain.

Selain tu, adalah binatang-binatang yang OK macam orang utan, chimpanzee, snake, python, capuchin, burung kakak tua, merak. Tapi yang tak OK tu memang buat menitis air mata lah.
Post a Comment