20100606

Golden Girls

kadang-kadang macam pelik.

dah 3, 4 tahun tak jumpa pun, bila jumpa balik, even tak rapat mana pun dulu. pernah tarik muka. pernah kutuk-kutuk belakang. macam tak pernah berpisah dan macam tak pernah gaduh.

dah habis sekolah, dah sedikit matang, yang buruk-buruk tu semua buat gelak saja. yang baik-baik jadi ikatan.

selalu aku baca, orang cakap kawan-kawan kat universiti yang akan jadi kawan selama-lamanya. tapi apa yang aku nampak… kawan-kawan masa sekolah pun apa kurangnya. lagi untung kalau still rapat dengan kawan tadika/sekolah rendah.

aku tak pergi tadika. and aku pindah-pindah sekolah rendah. tapi aku ada satu ja sekolah menengah.

sama-sama membesar. zaman rebel. zaman nakal. zaman bodoh geli-geli poyo serabai. sama-sama berubah walaupun ada sesetengah yang masih kekal naif, masih jalan terjungkit, masih menggigil-gigil, masih perasan cantik :P

sekarang ada yang belajar, ada yang kerja, ada yang jauh, ada yang dekat. susah nak kumpul ramai-ramai. bila dapat jumpa semua, bahagia.

masing-masing dah jadi woman. dah boleh mengundi masa pilihanraya.

tak sabar nak jumpa lagi next time. tak sabar nak peluk cium laga-laga pipi lagi. tak sabar nak rasa excited berjumpa. tak sabar nak rasa sedih bila masing-masing dah nak balik rumah.

this week sahaja dua kali dapat berkumpul ramai-ramai.

oh my, belum 24 jam lagi. dah rasa rindu semula.

to all my friends, new and old, dedicate this poem :)

Make new friends, but keep the old;
Those are silver, these are gold.
New-made friendships, like new wine,
Age will mellow and refine.
Friendships that have stood the test-
Time and change-are surely best;
Brow may wrinkle, hair grow gray;
Friendship never knows decay.

For 'mid old friends, tried and true,
Once more we our youth renew.
But old friends, alas! may die;
New friends must their place supply.
Cherish friendship in your breast-
New is good, but old is best;
Make new friends, but keep the old;
Those are silver, these are gold.

taken from: http://www.essentia.com/book/poems/Silver_gold.htm

SIGSians sekalian, kalau boleh aku nak tulis notes kat atas kertas warna bagi sorang satu! semangat tak? haha.

Post a Comment