20100629

I wish life had an “Undo” button.

I want to “Undo” everything about him.

If only I could.

You’ll be happy.

I’ll be happier.

Then life would be easier.

World would be a better place to live in.

I wish when I say I’m over him, which is very true, you’ll believe me.

When you promise me to behave, you’ll stick to it.

I love you, OK?

Seriously, I wish life had an “Undo” button.

20100628

Knight & Day [2010]

Ngantuk gila semalam. Tak tau la apa pasal. Tengok movie pun tak boleh concentrate. 2 jam rasa macam 4 jam.
Tom Cruise and Cameron Diaz in Knight and Day

Knight & Day biasa ja kot. Kelakar memang kelakar lah certain parts. Especially bila Roy (Tom Cruise) drug June (Cameron Diaz). Serius aku ingat masa Roy terjun sungai dekat  Austria cerita tu dah end macam tu ja. hahahaahahaha.

Paling best masa ending time credits rolling tu lagu Someday – Black Eyed Peas. hehe.

Aku rate movie ni tiga bintang. Sebab bagi aku dia macam so-so ja. Tapi Ca cakap cerita ni best. High expectations kot?

Throughout the movie dalam kepala otak aku “Cameron Diaz nampak tua dalam cerita ni.” Dia dah 30an kan? aku rasa macam dia 40an. Maybe sebab Tom Cruise nampak muda.

BTW, Tom Cruise tak hot lah. Ada scene atas pulau dia topless kan aku rasa macam… blergh. haha. Aku rasa lelaki berumur yang hot cuma seorang sahaja… ERIC DANE!

*drools*


IMG_0033 Angelina Jolie sangat hot.

IMG_0065Bazar JB

20100625

Tagged by nerdy nadea

23 random things about me

love red lipsticks.

tak friendly sebab tak reti. sorry lah bukan nak sombong

benci binatang yang suka cabut cabut ekor sendiri tu. geli siot. nak menaip nama nya pun geli.

mimi_kutcher stands for Mariah Carey, Ashton Kutcher.

suka pink but tak suka mengaku suka pink. so usually, aku cakap aku suka merah.

wish i can alter my clothes myself. costly lah nak hantar pergi kedai.

currently tengah ‘berpuasa’ dari beli baju. akan cuba bertahan sampai end of 2010. wish me luck peeps!

benci bila orang tanya; reti debate (dll yang lawyer-ish) tak? and then bila aku cakap; tak reti, orang tu tanya lagi; macam mana nak jadi lawyer. F! belajar law ja kena jadi lawyer ke? besides, bukan kau yang control future aku.

ada 5 belts warna hitam. all different sizes/patterns of course.

excited shopping kain pasang. dah macam mak-mak.

tak suka pakai heels nanti kaki sakit. tak suka pakai sandal sebab kaki besar gedabak.

suka shopping kat bundle.

current favourite scent, lavender. terpengaruh dengan Meredith Grey yang pakai hair conditioner bau lavender.

suka gila J&J blossoms baby powder

nak sangat DKNY Be Delicious Fresh Blossom. dapat yang kecik cenonet tu pun jadilah. hehe

menyampah dengan orang yang suka membebel cerita masa sekolah dia wakil sekolah sekian sekian sekian menang itu ini padahal aku tak tanya and tak nak tau pun. sebab macam… annoying ja. nak bagi tau aku semua ni buat apa. nak suruh aku buat apa ni? shooh shooh! sebelum aku muntah.

nak Sienna Miller’s lips

tak reti berenang

suka pantai tak suka hiking

tak suka pergi camping

tak reti masak but am thinking of learning how to. abah dah bagi hint suruh belajar. he’s a good cook btw.

kalau boleh dye rambut nak dye rambut colour ash brown. weeee.

suka sangat berjalan-jalan. penat tapi best.

second part

1) Besides your lips , where is the favourite spot to get kissed ?

forehead

2) How did you feel when you  woke up this morning ?

bangun tengah hari so how? hahaha

3) Who was the last person / people you took a photo with?

adik perempuan ku

4) Would you consider yourself spoiled ?

YES YES YES! hahaha

5) Will you ever donate blood ?

maybe

6) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?

yes. masih best friend. eh. yeke? entah best friend kot. dah lama tak dengar cerita tapi. best friend ke tu? but he’s there when i’m in need. so iyelah kot.

7) Do you want someone to be dead?

no. horrible gila. even aku benci orang tu pun, tak kot.

8) What does your last text message say ?

something pasal weekends

9) What are you thinking right now?

Sedih gila Chris dah mati. (Skins Season 2)

10) Do you want someone to be with you right now ?

yes. tapi tak boleh. hmm.

11) What was the time you went to bed last night ?

macam biasalah kan.

12) Where did you buy the tee you are wearing now ?

SIGS. baju larian merdeka 2007 yang putih merah tu.

13) Is someone on your mind right now ?

yes!

14) Who was the last person(s) who text you ?

Dia lah siapa lagi.

not tagging anyone

end.

20100622

Seminggu di Kelantan

IMG_0009
Roti Tempayan, Restoran Puteri Kajol, Jertih
IMG_0021
First wedding. Groom orang Kota Tinggi. Bride 21 years old.
IMG_0027
PUTIK. Pameran Sempena Muktamar PAS
IMG_0044
Kota Bharu Trade Centre
IMG_0049
Second wedding. Anak cousin Ma. Standing next to me is my cousin.
IMG_0054
Third wedding. Anak lelaki long time neighbour kat kampung. Held at Pasir Mas. Belah bride semua cantik-cantik.
IMG_0006  IMG_0014
Pantai Seri Tujuh
IMG_0050IMG_0043IMG_0039
Pantai Cahaya Bulan/Pantai Cinta Berahi (??). Belut Phat Phet. Aku tak sentuh pun :S

Ada tiga wedding. Almost everyday shopping. Pergi KBTC. Pergi Wakaf Che Yeh. Pergi Pasar Siti Khadijah. Singgah Pengkalan Kubor. Aku tak pernah pulang dengan tangan kosong.

Tak sabar nak tunggu next trip. Nak shopping lagi! :D

p/s: Cousin yang paling kecik makin lama makin comel. Sekali tengok macam Boo dalam Monster Inc. Hehe

20100621

Pudu jail wall in memory

Pudu jail wall to be demolished Monday (klik).
IMG_2495   IMG_2494
7th November 2009
Although it has been there for more than 100 years, I only come to notice it during Ramadhan 1430. The next time I went there I took pictures in front of it because I just love it. (Is it weird to love prison walls?)
It will be demolished tonight at 10PM. Heart broken!
I love old buildings. All of it should be preserved not ruined. Some people just doesn’t know how to appreciate art and history.
If only I can be there tonight. Take some more photos of it.
If only.

20100620

Toy Story 3 [2010]

Sempena Father’s Day, abah nak pergi tengok movie. Toy Story 3.

IMG_0110

Balik pada cerita Toy Story 3 ni, adakah movie sehavoc promosi? Jawapannya, YES YES YES YES dan seribu kali YES!

Aku rasa the movie menarik for semua orang tak kira umur sebab kelakar gila and characters semua comel tahap paling comel. Campur dengan emotional punya part lagi. Adeh. Memang aku menangis teresak-esak dalam panggung. Mesti orang yang duduk sebelah aku tu pelik-pelik ja. Penat dah aku nak cover nangis tapi tak menahan memang cerita tu sangat sedih!!! Orang lain maybe tak adalah sampai berjurai-jurai air mata tengok tapi memang aku dah banyak kali nangis tengok kartun. Madagascar: Escape 2 Africa scene Alex kena tangkap dengan poachers pun aku nangis kan so, tak heranlah kalau Toy Story 3 ni aku nangis ala-ala tengok cerita The Time Traveller’s Wife.

Dalam banyak-banyak new characters, my favourites are Bonnie (a girl) and Trixie (toy). Bonnie sangat cute macam nak gigit geram sangat sebab terlampau comel! And Trixie… ADORABLE!!
Woody: [Woody is trying to find directions to Andy's house on Bonnie's mother's computer. Suddenly a chat window pops up, and Woody reads the username of its sender] Who's "Velocistar237"...?
Trixie: [knocks Woody aside and starts typing frantically] Oh! That's just a dinosaur toy down the street, that's nothing, let just take care of that.
[finishes typing]

Trixie: It's just a dinosaur!
Woody: All right...
Hebat kan toys sekarang. Dalam diam-diam pandai on computer siap berchatting dengan toy jiran. Ni yang rasa nak pura-pura tidur malam ni kot-kot budak pink bangun main laptop.
I rate this movie 5 stars! Pergi tengok semua cepat cepat cepat.

p/s: Happy Father’s Day Baba!

20100619

"Every blessing taken for granted becomes a curse." Tyrese

Dah seminggu lebih result keluar.

Result aku buat aku tak boleh tidur sebab banyak sangat berfikir, confused, sedih, emosi, tension etc.

Aku study the day before exam. During exam week, aku habiskan masa tengok 2 seasons of GG, 2 seasons of B&S, Glee 15 episod, 5 movies, berborak dekat Forum CARI, update blog hari-hari even right before paper Tort II, 12 days gap before Tort II almost everyday keluar shopping. That’s why lah aku tunggu result separuh mati sampai nak demam, muntah-muntah, menggigil bagai. It turns out… I got more than what I had expected and maybe, more than what I deserve.

I know you may think that I should be happy right? The truth is, I’m not!

Bila dapat something yang best without even lifting your butt from the comfy bed and removing your sight from Facebook and Blogger, perasaan hambar. Plus, rasa bersalah and sedih tengok orang lain berusaha bagai nak mati bersungguh-sungguh belajar tapi tak dapat apa yang diaorang nak. I feel like I’m stealing from them.

After discussing some issues with a couple of friends, we came to a similar conclusion. Maybe God gave me luck in exam results (yang eventually made me feel guilty towards those yang betul-betul study tapi tak dapat berpuas hati dengan result masing-masing) sebab Dia nak aku lebih berusaha the next time so that i won’t feel like shit if the same thing that happened to me this semester happens again (aku rasa aku betul-betul study time STPM ja yang lain semua aku tak study. That explains why i never got straight As but tak adalah sampai fail kan so kira lucky lah juga.)

After this, i will try my best to be a better student. Belajar instead of hoping for a miracle all the time. I think it’s better to make some effort rather than just lazing around and suddenly dapat result best sebab with effort, if you get good results out of it, you know you’re worthy of the result. And if you don’t get what you expect, at least you know you have tried your best. Maybe rezeki kat tempat/masa lain. Win-win situation bak kata Cik Azizah Penyelia Petang SIGS merangkap Warden ASPURI 2 SIGS masa aku form 1 - form 2 dulu.

So, based on what Tyrese said on his blog, barulah aku boleh terima betul-betul kenyataan. Orang melayu cakap, ada hikmah disebalik setiap kejadian (blessing in disguise). Walaupun result this semester buat aku tak tentu arah sekejap, yang paling penting, it made me realise that I need to pull my self together and start acting like a student.

Op! This doesn’t mean aku jadi nerd next semester OK. NEVER! Aku just nak try belajar rajin-rajin :)

 

p/s: Terasa matang sikit tiba-tiba :P

20100615

Lokasi: KELANTAN


PANAS GILA OK!!!!



20100612

I did a blowjob to a travesty because I'm gay.

cats

What kind of person are you?

20100610

Bazar JB & June Magazines

A conversation:

Kau pernah pergi Bazar JB kan?

Haah. Kenapa?

Ada apa ek jual kat sana?

Macam-macam ada.

Yelah tau lah. Macam-macam tu apa?

Baju, kasut, beg dll.

Lagi?

Entah aku pun tak berapa nak ingat.

Hampeh.

-

Kebetulan, a few days after the conversation above took place, aku singgah Bazar JB. So, aku pun tengok-tengoklah apa yang ada.

Banyak sangat kalau nak list down semua. Generally, ada barang vintage. Ada brand new. Ada yang pre-loved/thrift/second hand. Branded. Imitations. Rejected stuff. Clothings for woman, man, children. Sports attire. Accessories macam bag, kasut. Car parts. Electrical appliances – kipas, rice cooker, TV. Ada tempat makan. Gerai ice blended. Ada tempat nyanyi-nyanyi. Barang-barang shisha. Collectibles macam duit-duit kertas, posters, vinyl records. CD/DVD.

Ohoi tempat tu berselirat kot and panas nak mati berpeluh-peluh everytime jalan kat sana. SO, conclusion aku, sila alami sendiri Bazar JB then you know bila aku cakap macam-macam ada tu memang MACAM-MACAM ADA!

But seriously, tak boleh blah ada orang jual car parts kat situ.

By the way, last week baru aku perasan aku ada dapat sort of voucher rebate RM24 from MPH. Nak beli novel macam dah banyak sangat tak habis baca lagi dengan yang beli sendiri yang Debot bagi yang beli dekat BookXcess lagi so, I’ve decided to buy magazines.

Kebetulan CLEO pun belum beli so beli CLEO, Cosmopolitan, Seventeen, and Junk. RM23.90 haha. CLEO ada cerita pasal jealousy in friendship. Tajuk article dia lebih kurang ‘Is your best friend jealous of your boyfriend?’ gitulah lebih kurang. And if the answer is yes, means best friend tu lesbian! HAHA ok main-main. Maknanya dia ada insecurities problem.

Fashion spread for CLEO and Cosmopolitan pasal denim sort of country girl cowboy style punya look. Seventeen pula ada tunjuk exercise routine yang macam best. Terlampau excited nak try lupa nak warm up dulu. Now, satu badan sengal-sengal. Junk tak buka lagi.

Before tu ada beli Marie Claire. Ada article pasal Diane Kruger and Child Marriage dekat Yemen. Sangat menarik OK article tersebut.

OK OK lah nak kemas barang nak balik kampung until next Thursday. Bye bye alam maya. sob sob.

20100609

End of GLEE

Season finale GLEE sangat sedih ouh. Sangat mengharukan especially part budak-budak tu nyanyi lagu To Sir With Love for Mr. Schuster.

Tapi sangat suka sebab ada lagu Bohemian Rhapsody and Somewhere Over the Rainbow. Best sangat-sangat.

New Direction’s performance masa regional's sangat lah overwhelming. Goosebumps all over. Memang dah agak lah Vocal Adrenalin yang menang sebab the judges opinion memang lean towards them. Kalau New Directions menang terus macam tak logik lah juga sebab ni baru first year diaorang under Mr. Schu’s guidance.

Tapi… lepas ni nak tunggu Season 2 macam… kebosanan lah sudah.

GG dah habis.

Brothers & Sisters dah habis.

Grey’s dah habis.

OK BOSAN!

+

Esok akan gerak ke Kelantan for a week.

BOSAN BOSAN DAN TERUS BOSAN!

20100606

Golden Girls

kadang-kadang macam pelik.

dah 3, 4 tahun tak jumpa pun, bila jumpa balik, even tak rapat mana pun dulu. pernah tarik muka. pernah kutuk-kutuk belakang. macam tak pernah berpisah dan macam tak pernah gaduh.

dah habis sekolah, dah sedikit matang, yang buruk-buruk tu semua buat gelak saja. yang baik-baik jadi ikatan.

selalu aku baca, orang cakap kawan-kawan kat universiti yang akan jadi kawan selama-lamanya. tapi apa yang aku nampak… kawan-kawan masa sekolah pun apa kurangnya. lagi untung kalau still rapat dengan kawan tadika/sekolah rendah.

aku tak pergi tadika. and aku pindah-pindah sekolah rendah. tapi aku ada satu ja sekolah menengah.

sama-sama membesar. zaman rebel. zaman nakal. zaman bodoh geli-geli poyo serabai. sama-sama berubah walaupun ada sesetengah yang masih kekal naif, masih jalan terjungkit, masih menggigil-gigil, masih perasan cantik :P

sekarang ada yang belajar, ada yang kerja, ada yang jauh, ada yang dekat. susah nak kumpul ramai-ramai. bila dapat jumpa semua, bahagia.

masing-masing dah jadi woman. dah boleh mengundi masa pilihanraya.

tak sabar nak jumpa lagi next time. tak sabar nak peluk cium laga-laga pipi lagi. tak sabar nak rasa excited berjumpa. tak sabar nak rasa sedih bila masing-masing dah nak balik rumah.

this week sahaja dua kali dapat berkumpul ramai-ramai.

oh my, belum 24 jam lagi. dah rasa rindu semula.

to all my friends, new and old, dedicate this poem :)

Make new friends, but keep the old;
Those are silver, these are gold.
New-made friendships, like new wine,
Age will mellow and refine.
Friendships that have stood the test-
Time and change-are surely best;
Brow may wrinkle, hair grow gray;
Friendship never knows decay.

For 'mid old friends, tried and true,
Once more we our youth renew.
But old friends, alas! may die;
New friends must their place supply.
Cherish friendship in your breast-
New is good, but old is best;
Make new friends, but keep the old;
Those are silver, these are gold.

taken from: http://www.essentia.com/book/poems/Silver_gold.htm

SIGSians sekalian, kalau boleh aku nak tulis notes kat atas kertas warna bagi sorang satu! semangat tak? haha.

20100604

Agak-agak kau minat Justin Bieber tak?

Cameron Highlands, 2004
tak ada gambar clear lah nanti aku scan ok ni gambar aku copy from Facebook ma dia capture guna webcam. hahahaha. asal boleh!

ewa,

rindu kau!

sorry sebab lupa pasal kau. sorry sangat-sangat. apa benda punya kakak lah macam ni kan. tapi serius aku rindu.

sekarang kan, everytime adik perempuan kau tu buat jahat kat aku, aku rasa macam nak tampar tau tak? tapi bila aku ingat kau macam tak jadi. sebab aku taknak menyesal lagi. and FYI, abah dah tak manjakan dia lagi since najmi dah masuk 3 tahun kot. padan muka kan. dulu everytime dia buat salah abah backup. sekarang dah tak! haha.

aku tak boleh tidur ni.

*sigh*

result final exam baru keluar lepas tu aku tak boleh tidur. aku pun tak tau apa masalah aku. nak kata fail, tak fail. tapi aku rasa down gila. maybe sebab masa aku nak bagitau ma tadi dia tanya aku dapat 3.80 ke padahal, jauh tersasar! so aku terus down. haha. pathetic gila.

anyway, thanks sebab dengar segala luahan perasaan aku tadi. i really hope you will forgive me.

i’m not sad that you’re not here because world has become more and more cruel by the day. thank God you’re in a very safe place now. i just cried because i miss you. i really wish i had treated you better when i still had the chance.

p/s: kalau tak sekarang kau form 4 and boleh teman aku shopping after school. kalau lah tapi.

Al-Fatihah.

20100602

YOUTH'10

29th May 2010

P29-05-10_14.12
validated!

IMG_0004
the artwork and the future engineer (insyaAllah)

IMG_0005
the booths

IMG_0009
the in-progress graffiti work

IMG_0007
the futsal match

IMG_0008
the games

IMG_0013
the predator.

almost all my classmates are talking about Syariah Diploma’s application right now. i pretty much got nothing to say about it since i didn’t applied (malas nak pergi kelas on weekends). oh well. congratulations to everybody that got in. for those whom application didn’t get through, no worries. can still apply for it after finishing LLB.