20100501

adikku sayang!

i wrote (typed?) a long and winding story about how much i love my brother and i would do anything for him, our childhood stories and adventures and fights, etc. tapi aku rasa lemas pulak bila baca balik sebab tak habis-habis. semua benda nak cerita so last-last aku delete.

to summarize the previous ‘essay’, dia adik yang paling aku sayang kot. sampai kadang-kadang aku rasa adik-adik aku yang lain tu menyebok ja. gila kejam tapi betul sebab kehidupan aku masa ada adik seorang sahaja sangat bahagia… mainan aku tak hilang. story books aku tak rosak. katil and bilik aku punya seorang. sekarang kena share. tak suka :(

last month abah message tanya pasal Kolej Matrikulasi Teknikal Pontian yang baru bukak last year and ada tak sampai 100 orang pun register sebab adik aku dapat sana. truth be told, aku tak pernah tahu pun benda tu wujud. lepas tu i was really-rellay worried about his future and sangat-sangat berharap & berdoa, unlike mine, his UPU application will be approved.

and finally, today, the results are out.

guess what… my prayers has been answered. thank God!!! plus… dia dapat UIA/IIUM PJ. this means i can be near him and this way, i can always watch over him. lagipun ada cousin kitaorang yang tua setahun daripada dia tengah study course yang sama. baguslah ada guidance.

sangat risau dia culture shock ke apa. macam bodoh kan nanti. i don’t wanna lose my little brother to this evil world. the 'so-called ‘urban life’ in KL can be tempting for certain people. harap-harap iman dia tak senipis tracing paper.

selagi dia belum ada lesen kereta ni maybe aku boleh ajak dia keluar dengan aku kalau aku bosan and teach him how to go here and there using public transport. nanti, insyaAllah, bila dia dah ada lesen and dah ada kereta, he’ll be my driver >:)

wicked sister i am. but i love him to bits. congratulations Muhammad! i am sooo looking forward to bring you jalan-jalan shopping-shopping together-gether just me and you brother sister time. and kalau dia tak nak i can always force him :D

Post a Comment