20100430

A woman will make someone suffer if they reject her.

the title of this entry got nothing to do with me. it just explains the words below.

"Heav'n has no Rage, like Love to Hatred turn'd, Nor Hell a Fury, like a Woman scorn'd."

- William Congreve play The Mourning Bride (Act III Scene 2)

BENTUK-BENTUK PENULISAN, was quite tough. three essays in one and a half hour. no extra time for preparation. got word limits some more.

ada one question ni dia bagi kaedah menulis and suruh choose either one and write pasal topik apa-apa pun ikut kaedah tu. ada lebih kurang 10 yang di ajar dalam kelas. yang keluar tiga. analogi, deskriptif, klasifikasi. aku pilih analogi. and tulis pasal cinta. feeling macam tengah tulis blog tapi kena tak lebih daripada 400 words. leceh.

and question kat bahagian B pasal faktor-faktor perceraian di Malaysia. dia bagi petikan. tinggal nak elaborate.

    1. Kuala Lumpur & Selangor – suami tidak membawa pulang wang yang mencukupi
    2. Johor & Penang – masalah ekonomi rumahtangga
    3. Kelantan – kadar poligami tinggi
    4. kehadiran orang ketiga
    5. masalah komunikasi
    6. isteri berkerja sepenuh masa

nak menulis panjang-panjang memang best. tapi limit 500 words. adeh. terpaksa tulis dengan berjaga-jaga sepanjang masa sambil tengok jam setiap 30 saat.

so, kepada siapa-siapa yang nak take this U2 subject, kalau rajin silakan. seriously kena focus in class sebab dia tak bagi notes. kena salin sendiri. tapi aku ada notes mintak kat senior. ngeh. and one more thing, kena rajin menulis, membaca. penat -.-‘

Post a Comment