20100225

jaga hati simpan dalam peti

selalu orang tipu or omit something dengan alasan, dengan defence, nak jaga hati.

contoh:

A and B couple

C orang ketiga

C gatal

A tak suka C

A tak suka C contact dengan B

C message B totally tak ada kena mengena dengan kerja but just saja-saja OR B yang message C

B kantoi dengan A

bila A tanya B kenapa tak bagitau C message B or B message C

B jawab dia nak jaga hati A

 

next:

A keluar dengan B

C call B, B answer

C tanya B kat mana kalau nearby boleh meetup

B cakap dia kat somewhere else (not at the place B is currently at) and with family (bukan with A)

A marah and tanya why the hell did B do such thing kan. kenapa tak nak mengaku keluar dengan A?

B jawab (as usual) nak jaga hati

 

jaga hati? in what sense?

kalau betul nak jaga hati tak payah sakitkan hati dari awal. tak payah message kan?

kalau nak jaga hati kenapa hide the fact yang B tengah dating dengan A? B marah A kalau A cakap nak tengok C depan-depan? what the..?

kenapa B nak hide A daripada C dan nak keep C away from A. kalau tak buat salah, buat apa nak sembunyikan apa-apa. betul tak?

 

sekarang cuba letakkan diri anda di tempat A, kekasih anda di tempat B,  dan siapa-siapa yang menggatal dengan kekasih anda di tempat C.

apa perasaan?

 

disclaimer; tak ada kena mengena dengan yang dah mati. ha ha ha

Post a Comment