20100227

numb/dumb?

tak tahu apa yang betul apa yang salah. tahu apa nak buat. tak tahu if things will settle. tak tahu what is the best thing to do. don’t know what to say. not sure what to think.

i lie i cheat and then, i lie some more.

aku tahu aku perempuan jahat.

aku faham kenapa kalau-kalau aku akan sendiri lagi.

20100225

jaga hati simpan dalam peti

selalu orang tipu or omit something dengan alasan, dengan defence, nak jaga hati.

contoh:

A and B couple

C orang ketiga

C gatal

A tak suka C

A tak suka C contact dengan B

C message B totally tak ada kena mengena dengan kerja but just saja-saja OR B yang message C

B kantoi dengan A

bila A tanya B kenapa tak bagitau C message B or B message C

B jawab dia nak jaga hati A

 

next:

A keluar dengan B

C call B, B answer

C tanya B kat mana kalau nearby boleh meetup

B cakap dia kat somewhere else (not at the place B is currently at) and with family (bukan with A)

A marah and tanya why the hell did B do such thing kan. kenapa tak nak mengaku keluar dengan A?

B jawab (as usual) nak jaga hati

 

jaga hati? in what sense?

kalau betul nak jaga hati tak payah sakitkan hati dari awal. tak payah message kan?

kalau nak jaga hati kenapa hide the fact yang B tengah dating dengan A? B marah A kalau A cakap nak tengok C depan-depan? what the..?

kenapa B nak hide A daripada C dan nak keep C away from A. kalau tak buat salah, buat apa nak sembunyikan apa-apa. betul tak?

 

sekarang cuba letakkan diri anda di tempat A, kekasih anda di tempat B,  dan siapa-siapa yang menggatal dengan kekasih anda di tempat C.

apa perasaan?

 

disclaimer; tak ada kena mengena dengan yang dah mati. ha ha ha

20100224

Misguided Ghosts - Paramore

1, 2, 3, 4

I’m going away for a while
But I'll be back don't try and follow me
Cause I'll return as soon as possible
See I'm tryin' to find my place
It might not be here where I feel safe
We all learn to make mistakes

And run from them
From them
With no direction
We'll run from them
From them
With no conviction

I'm just one of those ghosts
Travelling endlessly
Don't need no roads
In fact they follow me
And we just go in circles

Now I'm told that this is life
Pain is just a simple compromise
So we can we get what we want out of it
Someone care to classify
Broken hearts and twisted minds
So i can find, someone to rely on

And run to them
To them
Full speed ahead
Oh you are not
Useless
We are just

Misguided ghosts
Travelling endlessly
The ones we trusted the most
Pushed us far away
And there's no one road
We should not be the same
I'm just a ghost
And still they echo me
They echo me in circles

*

bye bye now

will miss you

20100221

Parents’ birthday weekend

DSC00095
DSC00097
DSC00094
IMG_0015
IMG_0016
IMG_0017
IMG_0025
IMG_0031
IMG_0042
IMG_0074
IMG_0071
IMG_0009
IMG_0010
IMG_0011

20100220

UPDATE

update on i don’t own;
sekarang dah ada sikat and sikat rambut 2, 3 kali seminggu ok.
and ada shades buat berangan mengada nak habiskan duit ja. no way lah aku nak pakai inside komuter or shoppling complex. kau fikir kau artis? haha. 

tinggal Valentine’s Day and It’s Complicated. the list goes on sebenarnya cause ada nampak poster movie yang ada Drew Barrymore tu macam best nak pergi tengok juga. NINE dah siap download ngeehee tunggulah nanti tengah busy-busy tu mesti mood nak tengok movie dalam laptop membuak-buak. haha

update on ADDICTION;
starting 2010 been controlling caffeine consummation specifically, Coke. sebulan 2 kali sahaja limit.
tiba-tiba addicted balik to online-shopping sebab the deals are too sweet to ignore ok especially those saree shawls and vintage dresses.

so, untuk kesedaran di masa hadapan; mari kita listkan vintage dresses yang bersepah dalam almari kat rumah, kat kolej, yang kat dalam plastik tepi meja study and yang on the way. <3 tu maksudnya favourite aku. hehe
  1. antique purple <3

    5-THINGS-vintage-dresses

     

    tiga kali guna kot.

  2. checkered baby blue – gift from ca

    5-THINGS-vintage-dresses

     

    mungkin <lima kali

  3. blue/red flowers –



    mungkin <lima kali.

  4. multicoloured stripes

    5-THINGS-vintage-dresses



    sekali guna.

  5. green paisley <3

    5-THINGS-vintage-dresses

    5-THINGS-vintage-dresses

    sekali guna

  6. pinafore english roses

    5-THINGS-vintage-dresses

  7. from like seriously – birthday gift from ca <3

    5-THINGS-vintage-dresses

  8. pink cheongsam – ca paid for this

    5-THINGS-vintage-dresses

  9. black suede

    5-THINGS-vintage-dresses

  10. mustard yellow maxi

  11. flowy short dress with purple flowers

  12. python skin red/black <3

  13. soft pink with white polkadots <3

  14. black, laced on the chest – will be wearing it for faculty’s dinner party <3

  15. silver with black polkadots – will be wearing it on Majlis Makan Amal KKM (retro themed)

  16. lacey pink/peach – on the way <3

    5-THINGS-vintage-dresses
ada 10 lagi dress tak guna -_-

-

it’s Saturday. esok balik UKM dah. ei. bosan.

20100219

kenangan 2005

aah message:

kau ingat tak lagu Katakan-Hazami

tiba-tiba ja terus teringat malam-malam kat study room hostel masa tahun 2005 zaman-zaman muda remaja perangai entah apa-apa menyanyi lagu tu yeye dengan penuh bergaya.

buat lagu orientation guna lagu Ezlynn and M. Daud Kilau - Pening.

tag line orientation – nak sign boleh (movie Anak Mami Kembali kot).

main tipu masa undi siapa jadi ketua keceriaan rumah merah sebab nak menangkan member. haha.

tolong kawan-kawan buat decoration for rumah merah sebab yang AJK semua member-member.

masuk marching QM macam haram. haha.

rumah merah menang marching, menang cheer, johan keseluruhan :)

makan Maggi separuh masak sebab rendam dalam air suam-suam kuku.

angkat tilam dari dorm pergi study room tidur sana mengada-ngada and then kantoi dengan Umi *head warden.

gaduh dengan junior sebab memang bila jadi senior ja nak kena brainwash junior ramai-ramai suruh diaorang diri dekat dataran malam-malam. senior mengada-ngada. tapi best sebab dapat warden’s approval >:)

tak bertegur sapa selama seminggu padahal before tu memang baik bagai isi dengan kuku. sedih.

pergi Wet World Batu Pahat, baik balik dengan junior lepas tu main air ramai-ramai. :D

dinner dekat hotel Seri Malaysia tema merah hitam putih :)

bulan puasa pasang lagu raya hari-hari pasang pelita keliling hostel. ponteng sembahyang teraweh pergi lepak kedai nasi lemak tepi jalan dalam telekung sambil makan mi goreng. main mercun roket tapi bila cucuk tak naik meletup tepi kaki ja.

pergh! rindu kot!

20100214

day 7: i never really had a doubt

"Today is a holiday invented by greeting card companies to make people feel like crap."


Joel, Eternal Sunshine of the Spotless Mind

20100212

day 5: progressed

hari ni kena hempap dengan seorang makcik berbadan dua kali ganda badan aku dalam komuter.
can somebody please improve the public transportation system in Malaysia? damn la.
tak berjaya lagi nak cari kasut :( sedih gila.
tak jumpa ayong. dia tak ada cakap apa-apa pun… hampeh!
tak dapat pergi picnic next tuesday. balik kampung.
tak tau bila nak pergi tengok Valentine’s Day.
tak too addicted to Facebook dah. ha ha ha.

cats

tak balik rumah hari ni. balik esok. ke Mid Valley ayuh!

DSC00166 DSC00172

tak ada duit dah…
tak boleh shopping dah :(

20100209

day 2: pencarian

hari ni aku pergi Mines sebab nak buat spec yang siap 1 jam. mula-mula pergi ALOOK. lepas tu pergi Optical88. last-last yang kat Optical88 aku beli. nak pilih frame tu adalah dalam satu jam.

nak beli kasut tapi tak ada yang berkenan di hati. aku susah sangat nak betul-betul berkenan kat kasut. kadang-kadang ada yang memang aku minat habis lah ambil terus minta saiz try dua tiga kali bayar. bawa balik rumah pakai sekali/ tak pakai langsung simpan dalam kotak buat main dress-up dalam bilik. maybe sebab before pergi cari tu aku dah ada idea sendiri dalam kepala what kind of shoes, design, colour yang aku nak and selagi tak dapat yang tu, aku tak nak beli. tapi sometimes kalau aku memang dah determined nak beli something, kasut yang aku tahu boleh dapat lagi murah kat tempat lain pun aku beli ja. kadang-kadang aku selalu buat keputusan secara melulu.

aku pergi Mines tadi sendiri-sendiri ja. pathetic.

20100208

day 1: bagai deja vu

image

masa aku tingkatan empat aku ada krisis dengan someone. memang kerja dia mengelak dari aku. (masa tu) sedih memang sedih tapi nak buat macam mana, orang dah tak nak. tiba-tiba pada suatu pagi yang hening di Hutan Bandar (yang sekarang ada jual chicken chop harga RM5 tu) dia hantar utusan cakap tak nak gaduh-gaduh. agak lawak di situ sebab aku relax ja. dia yang gelabah. haha. tapi dia memang cakap tak serupa bikin. sama ja lepas tu pun. masih tak bertegur sapa. makan dua tahun juga aku nak lupakan dia. dah lah senang-senang buang aku, lepas tu terus buat-buat macam tak pernah kenal. manalah aku tak sedih. memang betul pun, first cut is the deepest.

*

tadi masa belajar criminal gila terbakar muka dengar lecture pasal sexual harassment rasa macam nak gali lubang dalam-dalam masuk and then tak keluar-keluar balik. hahahahahahha.