20100129

PILIHAN RAYA KAMPUS 2010

pergi tengok pengumuman keputusan PRK dekat Dewan Tun Abdullah Mohd Salleh tadi.

wow! amazing gila crowd dia. memang mengujakan OK! tapi yang tak boleh blah nya mukadimah before pengumuman keputusan tu memang panjang gila. bayangkan lah ada orang dah tunggu dari pukul 9PM, pukul 12AM gitu baru dia announce. adeh. sabar ja lah. ramai jugalah orang yang aku kenal turun tadi. join the crowd kan. aku senyap ja. i was just a mere bystander. tak berpihak pada siapa-siapa pun. pergi sana just to experience it. rasa debaran diaorang. dengar jeritan semangat diaorang. tak kisahlah apa pun perjuangan diaorang. yang penting diaorang very passionate about it. and i like their spirit. teruja bila masing-masing bersorak bila menang/kalah. apa-apa hal pun, orang yang pegang betul-betul prinsip masing-masing memang terbaik.

paling kelaka pakcik-pakcik photographer lah. snap gambar kitaorang lah. cakap nanti tempat letak lauk yang kitaorang buat duduk tu patah lah. bengong gila kan. haha. main nyanyi-nyanyi lah. macam apa ja sebab menunggu keputusan itu adalah sesuatu yang sangat membosankan.

DSC00261view from the front

ASPIRASI menang 19 kerusi daripada 35 kerusi.

i must admit. i was a little bit scared. biasalah kan benda-benda macam ni. banyak kontroversi. kalau aku tak takut aku tak rasa aku tengah menaip entry sekarang ni. haruslah masih kat sana. haha. dengar cerita sekarang ni - 1AM -  dah bertumbuk bagai kat sana. hardcore weyh. haih. kenapa lah aku ni penakut sangat kan.

truth be told, aku suka benda-benda politik tapi tak nak involve because it’s messy. am not tough enough for that kind of life.

Post a Comment