20100118

everybody gotta love sometime

1. Sabtu keluar dengan my BFFs. tak cukup korum. tapi bolehlah. yang dekat-dekat semua ada. gembira sangat! :)

2. Ahad ke PD with zahirah, anis, fakhri, ira, debot. it was seriously fun. dah bertahun tak pergi mandi laut so, i was kinda giddy about going to the beach. ira cakap aku macam orang gila tak boleh stop ketawa masa dalam air. saja ja kan. haha

3. banana boat was exciting! seram sangat-sangat. tapi abang yang bawa boat tu sangat baik. after dah habis semua tu pun memang kelakar sangat-sangat sebab dia jatuhkan kat tempat yang agak dalam for my height. i was afloat, my feet didn’t touch the bottom of the sea. nak paddle tapi tak bergerak so macam lari setempat ja padahal dah penat injit kaki. last-last abang yang baik hati tu yang tarik kitaorang semua to the shore. after that, we stayed there to watch the sunset. it was beautiful and mesmerizing.

4. we had dinner at Nasreen Songkhla Seafood. their service was good plus the food was superbly delicious. dah plan siap-siap menu makan malam masa mandi-manda. haha. memang sampai, duduk, terus order. siakap, lala, kerabu mangga, tomyam, telur dadar, kailan ikan masin, keropok ikan, sotong goreng tepung, air 6 gelas (mostly fruit juice) and nasi one pot for RM101. memang tak expensive langsung sebab makan sampai perut nak pecah. BEST!

5. gossip gossip gossip tiba-tiba pukul tiga pagi. plan konon-konon nak tengok sunrise lah. nak pergi swimming pool lah. nak breakfast lah. tapi masing-masing around pukul sembilan baru terjaga. and dah nak pukul 10 baru turun breakfast. food dah nak habis dah.

6. the funniest part was, masa kena bagi-bagi duit. siapa bayar berapa and so on. masing-masing memang fail lah bab ni. ada ja yang tak kena. it’s driving us crazy sampai kena panggil fakhri to sort things out. thanks to zahirah, benda tu semua solved. kalau ada yang tak betul kira tu pun anggap ja lah betul. halal ja. the money was already spent and we already had fun. not a cent goes to waste.

7. after check out terus gerak balik. and then singgah beli ice-cream debot belanja so haruslah makan Cornetto. hehe. then, dah sampai Bangi we had lunch at AP Ayam Penyet together with Mastura. i ordered Ayam Penyet with rice and iced milo. i was so full. probably kenyang malam semalam tak habis lagi sebab i didn’t eat much pun for breakfast.

8. all and all, it was a memorable thing one of the-best-effin-thing-ever-happened-in-my-effin-life kinda thingy. thank you so much for inviting me. i was so happy. so happy!

after the getaway;

9. pergi ICT & Mobile Fair kat Dewan Gemilang with ofee and kema. best lah juga although it was less than what i was expecting. tak banyak pun stall. tapi banyak yang jual iPhone punya clone. i bought new headphone since yang lama dah patah Jumaat lepas sebab aku terduduk atas benda alah tu. kat luar tu pula ada jual  food, clothings, kasut made in China. aku pun beli lah sport shoes semata-mata Larian 1Malaysia Ahad depan.

10. dekat Pusanika ada jualan lagi this week. wow! last week dah habis almost RM100 there for accessories and vintage dress. this time pun ada stall yang jual vintage dresses juga. Rabu ni nak pergi and then borong lah. tak tahu kenapa tak ada nafsu nak shopping at malls tapi kalau dalam UKM ni ada saja benda nak beli. weird.

11. i was so exhausted and my shoulder blades are in pain! but it’s all worth it. i do love my life minus the love part. lagipun, i’m a stupid girl with a stupid crush (quoted from Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Mary to Howard).
Post a Comment