Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2009

i don’t have plans to usher in the new year, whatever that means.

i can’t sleep last night. effect nap lima jam semalam and baca buku pasal perang-perang yang gory sebab ada cakap pasal corpse and maggots euww! dah nak pukul enam pagi baru tidur. oh. buku tu tajuk dia The First Casualty written by none other than Ben Elton. my least favourite book of his. reasons; tak suka cerita perang, banyak sangat pasal sejarah and places yang tak pernah dengar nama, berlambak military jargons and words yang aku tak faham but i was too lazy to look it up. aku suka part politics and investigation sahaja. mainly, mesej dalam buku ni is most wars are so meaningless, it’s not worth the fight. true indeed.-soalan lazim menjelang tahun baru:apa plan? apa resolution baru? resolution lama tercapai ke tak?i have no plans because, i don’t celebrate new years. i would love to have fun every second i can get. not necessarily on new years. tapi best juga kalau dapat tengok fireworks. tapi, kalau ada reliable transportation i would love to make plans for my friends. ada yang …

rumah awang alak betatar

habiskan Christmas weekend at Ampang. one word: SYIOKKK!
gila jakun ok naik METROBUS sebab driver bus suka-suka hati ikut jalan shortcut and smoking while driving the bus and ada one time tu bas gegar-gegar macam nak roboh. Alhamdulillah, masih bernyawa.
agak excited sebab first time sampai Ampang Park. first time sampai Ampang Point. masuk Cash Converters. jumpa Brands Outlet. jalan kaki dari KLCC to Ampang Park. macam tak jauh tapi jauh juga. dapat tengok rumah-rumah duta dekat Ampang tu. dan lepas Google baru tahu WTH is Rumah Awang Alak Betatar. Istana Hinggap rupanya. Sultan Brunei dulu kahwin dengan orang TV3 tu kat sanalah. tak tahulah sebenarnya Sultan Awang Alak Betatar tu siapa. ada kaitan dengan Brunei/Sabah tapi tak sure. tapi menarik.
and and and, despite the fact that duit belum masuk, masih ada hati mahu tengok movie. the first one was not planned. kebetulan pergi KLCC and tengok-tengok ada Sherlock Holmes. wah! satu movie sudah boleh cancel dari list. yeay! cerita tu best…

Avatar [2009]

tadi tengok Avatar dengan adik-adik pukul 2:15pm dekat TGV Cinema Aeon Tebrau City. roughly 98% penuh. 4, 5 orang keluar awal.

latar tempat cerita tu dekat Pandora, satu tempat yang fiksyen semata. tempat tu cantik. malam-malam tumbuhan glowing saja. memang menarik lah tempatnya. tapi kalau tengok binatang-binatang yang ada kat alam sana memang menggelikan. muka ganas dengan tentacles bagai. tapi ada satu serangga ni lawa bila malam-malam dia pusing-pusing keluar cahaya (Fan Lizard). ada satu binatang macam badak, pun cantik jugak sebab ada macam burung merak punya ekor kat kepala.

blue alien yang tinggal kat Pandora dipanggil Na’vi. ada banyak puak tapi cerita ni fokus dekat puak Omaticaya. diaorang ni seksi lah. tak pakai baju. tapi nama pun orang asli kan. mereka ni pun glow in the dark macam tumbuhan. padanlah toy avatar yang dapat kalau beli Happy Meal kat McDonalds glow in the dark.

dalam cerita ni nampak sangat askar US ni kejam. menangis tengok diaorang musnahkan rumah orang a…

hilangkan rasa itu, akhirkan semua

kadang-kadang kita kena tegas supaya everything tak bergerak in a loop. balik-balik benda sama. balik-balik sakit. balik-balik kena kongkong. balik-balik nangis. balik-balik ada satu benda ja yang boleh buat happy. dah bergerak one step forward tapi lepas tu ambil one step backwards. statik sahaja hidup. that’s not a good thing. lagipun dari awal dah tahu benda ni bukan selamanya, tak akan ke mana. maka, be realistic. i can be your friend if you want to. tapi kalau mahu lebih… sorry, i can’t do that again. - cinta sempurna; yuna

Assabiyyah

semalam aku meluangkan masa untuk membaca lebih lanjut pasal freak accident at KB Mall Ahad lepas. sangat sedih ok! especially bila tengok videos nampak ada kawan-kawan victims (just an assumption tapi maybe diaorang kenal each other cause satu kolej) dekat-dekat situ boleh tengok ja tak boleh buat apa-apa. kalau aku kat tempat diaorang memang rasa hopeless useless gila maybe nervous shock terus.
ada juga video orang tengah buat CPR. tu pun sedih juga. siap ada gambar victim dah ditutup tapi still lying on a pool of blood. her own blood. obviously memang dia dah arwah masa tu. memang freaky gila. aduhai. macam mana lah aku nak hidup kalau aku teruskan niat nak jadi nurse (selalu berangan jadi nurse dari dulu lagi). tak mampu nak tengok semua-semua tu. for sure menangis ja kat hospital. sedih tengok orang meninggal…
bila baca forum pula dapat tahu one of the victims tengah berbual dekat telefon with bakal tunang dia masa dia terkena kereta tu. the guy heard everything and tunggu dal…

stars in our eyes cause we’re having a good time

the last funeral was my younger sister’s. the last death was on friday (mak tok’s step-sister). the last wedding was my cousin’s. semuanya depressing in different levels. after solemnization. grab this from my cousin’s Facebook :P bride’s kenduri was on Saturday. theme: red, white. tak rewang tak apa. i just sat around and snap some pics. at last bernyawa kembali kameraku. but still, doing nothing for five hours is tiring. my oldest cousin bought ice cream for the big family. yeay for that because the cake sucks. i hate cheap cream cakes.
at night, went out to Batu Pahat with my uncle’s family. we’re hoping to grab a bite at Odeon. too bad it was closed. we end up eating at Warung Azizah, Lorong Ali (??) which is like 10 minutes away from nyai’s place. what a waste of time and fuel going all the way to BP. salah jalan bagai because of all the one way roads. fortunately the food was great. mi bandung there was as good as Odeon’s plus super tasty seafood fried rice. yumm! :)


kenduri at …

three steps

dulu-dulu masa sekolah hari-hari kena beratur dalam Dewan Budi sebelum masuk kelas. semua orang yang tak siap homework subjek first period akan berdoa supaya perhimpunan lama so first period burn gitu ja or kalau yang rajin sikit akan bertungkus lumus cuba siapkan bycopyingfriends'homework sebelum habis perhimpunan.
selalunya aku akan berdiri dan bergossip sambil melayan rasa ngantuk yang amat. sampai sekolah pun agak lambat. biasalah. duduk hostel SIGS. hostel umpama rumah setinggan. kalau tak pukul 6.45pagi tak bangun lagi dari tidur. kalau tak pukul 7.05pagi tak keluar lagi dari gate hostel. kecuali masa form six. masa tu warden hostel dah strict sikit. and aku dah besar. malas nak kena marah dengan warden.
paling bingit bila cikgu dah start membebel, prefects membebel, buat announcement bagai, dengan semua orang bercakap dalam masa yang sama secara berjemaah, kepala jadi pening, ada yang macam nak pitam. ayat wajib 'girls, tolong senyap'. comel ja panggil 'girls&#…

lomomok.

dah lama gila tak berlomo. kamera dah bersawang. filem dah basi. tak ada duit nak cuci. macam haram. gambar masa buka puasa dengan anak-anak yatim dekat negeri sembilan tu! janji pada diri sendiri lepas ni at least on lomolitos. split-cam boleh tunggu. oktomat comatose kot.
nak fish-eye dan colorsplash. macam tunggu bulan jatuh ke riba.

movies that i would love to watch.

city square city square city square

J.CO; 17112009


roibo. JB Sentral. J.CO; 29112009
dua kali ja aku keluar cuti ni. tak termasuk pergi Tesco dengan abahand najmi. tak termasuk singgah Jusco sekejap sebab nak beli belated birthday cake. tak termasuk pergi weddings and jumpa mamat kat hostelalmost every week. tak termasuk Najmi’s graduation. tak termasuk eating out almost every night because ma balik kerja after 8PM everyday. tak termasuk balik kampungforAidiladha. tapi aku dah tak berapa depressed dah. biasa ja.
sekian; batu pahat; 27112009
p/s: november has been a long month. it’s the beginning of december already. truth be told, i don’t wanna know my results. nonetheless, i hope it’ll not be as bad as i thought it would. 16 days left… good luck guys!