Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

Isu-isu ekonomi yang tak ada isu

hari ni agak kurang best. bukan pasal paper pengurusan persatuan tu. paper tu macam relax ja lah. baca tak baca belakang kira. tapi pasal seseorang yang buat aku risau macam nak call polis buat report missing person dan tiba-tiba call aku dengan suara bahagianya selepas aku nangis sepanjang-panjang exam tadi. grr. - nak buat promosi kursus isu-isu ekonomi U3. kalau agak-agak next semester kauorang lambat daftar and tinggal kursus-kursus yang macam jadah bunyinya, ambil je lah isu-isu ekonomi. dia more to muamalat sebenarnya. kau Melayu ke Cina ke India ke Islam ke tak ke jangan risau. pada pendapat aku group terbaik presentation hari tu was a group of chinese law students. so memang tak ada masalah even though belajar pasal ekonomi Islam. lecturer (Dr. Amin) sangatlah baik hati. sepanjang-panjang lectures dia akan bagi hints. buku dia nipis ja. kalau baca buku betul-betul confirm boleh score time final --- tapi hari tu aku tak baca betul-betul :| walaupun dalam buku tu banyak ayat Al…

2002/2009

(WARNING: the following images might disgust you!!)


 not too shabby :p

benda yang sama aku, jana, and deqcha buat masa form2. benda ni rasa lagi sedap daripada lauk tengahari hari ahad dekat hostel.

p/s: Facebook reactivated.

facebook deactivated.

good thing i captured this. rinduabah ;(

why is it that pretty girls think they can treat people like crap and get away with it?

criminal law I, checked! Grey’s Anatomy Season 6 Episode 1 & 2, checked! :D
my birthday is coming up in less than two weeks. i try not to think much of it cause i never really enjoyed my birthdays and these are why:

my 11th birthday was two days before the holidays. brought a cake to school but most of my classmates was absent… it was booooooring.

on my 16th birthday, my close friends and some seniors sang happy birthday to me right after the clock strikes twelve. we lit candles at the stairs while enjoying the starry nights. i was surprised and happy. like REALLY happy. but somebody broke my heart on the same day and it took me two years to get over it.

on my 18th birthday there was a ceremony at the school and i joined the choir team. towards the end of the school session, i was heart broken. again. by the same person who broke my heart on my 16th birthday. but cuen came to wish me on midnight. she just got back from UIA. i think? i can’t really remember but she came with her ex…

500 Days of Summer [2009]

There is a Light That Never Goes Out – The Smiths

‘500 Days of Summer’ was incredible… in my opinion.

had goose bumps all-over throughout the movie - the whole 100 minutes of it. it was kinda tragic how the movie goes. there are some very very sweet and romantic scenes, like, how i wish i can be at IKEA right now (you’ll know why after you’ve watch it). but there’s also some pretty depressing moments (or maybe i was being too emotional??).
nonetheless, it’s a good movie with a good storyline, good characters and actors, great music, and maybe some lessons that we can learn about love, finding ‘the one’, ups and downs of life and also hope. by the way, Summer looks soo much like Katy Perry, no?
so guys and gals, do watch this movie ok (showing at selected cinemas only).****

we'll probably laugh when we read things we wrote during yesteryears.

teruk sangat ke budak STPM? rendah sangat ke martabat nak dibandingkan dengan orang-orang yang masuk universiti lebih dulu?
ada orang yang aku rasa sangat baik dan memang pandai cakap (semasa sedang berdiskusi tentang satu kumpulan tertentu), mereka agak lambat dan agak malas adalah kerana kebanyakan mereka daripada kumpulan tu lulusan STPM. kalau tak kerana pensyarah merangkap mentor ada di sebelah masa tu, nak ja aku gaduh mulut dengan dia.
tapi benda yang dia cakap tu buat aku terfikir, macam mana agaknya diaorang pandang budak STPM masa mula-mula dulu. apa sebenarnya dalam benak diaorang. aku pernah baca satu entry dalam satu blog yang mengutuk budak STPM sebab jakun katanya. jakun? oh yeah? fine! kau bagus. kau hebat. kau terbaik sebab lepas SPM terus masuk universiti. tahniah untuk kau.
yang aku tau masa aku mula masuk universiti dulu aku tak ready. aku tak pernah bayang pun future aku kat situ, belajar benda tu. these things are new to me. tapi aku cuba. maybe kalau tengok aku, me…

Anak Abah

tak masuk study mode lagi. kenapa lambat sangat this semester? aku tak kesah result. asalkan dapat maintain scholarship. contoh masa form 2. saja-saja buat exam macam cibai sebab nak turun kelas sebab nak sekelas dengan BFF. tak adalah turun sangat pun. turun satu kelas ja. tapi, aku kesah reaksi parents aku. masa aku PMR dapat 7A 1B. B geografi. aku rasa ok because it was more than what i was expecting. tapi abah marah gila-gila sampai aku menangis.
SPM aku 6A 1B 3C. B biologi. C add maths, fizik, kimia. masa ni memang aku salahkan parents sebab aku tak nak masuk aliran sains tapi diaorang insist juga (aku ada tulis something pasal benda ni masuk majalah sekolah, MALARHIJAU 2004. nanti aku post). abah suruh apply engineering. aku tak nak.

niat nak masuk form 6 sekejap ja. tiba-tiba… UPU reject. matrics reject. poli, maktab tak apply sebab tak tahu ----------------- bodoh kan -.-'
masa STPM aku tukar ke aliran sastera. dapat lah juga 3A 1A-. A- pengajian perniagaan…


…tapi aku rasa pu…

ADDICTIONS

(my current, occasional and past addictions. i’m not proud of it but, this is me.)
1. make-up dan benda-benda berkaitan occasional addiction i.e: masa dapat make-up baru, festivities, tengah banyak duit, bosan-bosan. ketagihan ini adalah atas dasar pengaruh rakan sebaya, majalah-majalah yang aku selalu baca (dulu collect Seventeen. sekarang collect CLEO), dan tutorials kat YouTube. aku bukan cakap aku make-up cantik. aku cakap aku suka make-up ja.
2. online shopping past addiction. dulu every week average boleh habis lebih RM 50 on online shopping sahaja. puncanya ialah masa tu aku tak jumpa lagi vintage stuff offline. ada juga barang-barang lain yang aku beli tapi sampai sekarang pun tak guna. tapi sejak dua bulan ni memang aku dah tak beli barang secara melulu lagi (atau dalam kata orang putihnya, impulse buying). latest aku beli, jam kat Quirky Soul Sews ! dan jeans kat Andmoreagain sebab harga dia memang berbaloi. swatch RM60 siapa tak nak?
3. vintage clothings and accessories current …

eksistensial sial.

minggu ni dua kali aku ngedate dengan Mohd Rahmat bin Ismail a.k.a Wajib Tayang. maka terima kasih kawan-kawan. *iklan*
SILA TENGOK PAPADOM – FILEM ARAHAN AFDLIN SHAUKI – YA KAWAN-KAWAN. ESPECIALLY IF YOU LIKE/LOVE HIS PREVIOUS FILMS. SEBAB IMHO, MEMANG BEST. MUNGKIN TAK MENEPATI CITA RASA SEMUA TAPI BELUM CUBA BELUM TAU. KAN KAN KAN :)
isnin minggu depannya start final exam. good luck everyone.
HALAL KAN MAKAN MINUM AKU AND DUIT MINYAK. KALAU TERLEBIH GOSSIP TU, HARAP MAAF. TERIMA KASIH. :D

I DON'T OWN

(aku rasa sangat bosan nak mati dan macam best ja kan buat list syok sendiri macam ni. self-obsessed sangat. haha.)
1. kereta sebab aku tak tahu drive. aku ada lesen dah 3 tahun dah. tapi aku takut. takut sesat. takut accident.
2. sikat rambut tak suka sikat rambut. pasal tu tak ada sikat. kalau sikat nanti rambut jadi wavy. nak curly. nak curly. nak curly. macam ezlynn. dalam setahun adalah tiga kali aku sikat rambut.

3. kamera digital aku ada kamera lomo tiga ketul. lomolitos. oktomat. splitcam. tak mampu lah kan nak beli kamera macam kamera su. tapi gambar kamera su cantik.

4. cermin mata hitam tak perlukan pun sebenarnya. aku tak nak jadi macam orang-orang gila pakai shades dekat tempat teduh i.e: shopping complex, tren komuter. lain lah kalau buta kan.
5. earrings first time aku tindik telinga masa enam tahun. lepas tu masa darjah empat. lepas tu dah tak tindik dah. sebab malas nak pakai. sakit. tak suka. lagipun pakai tudung. last time aku pakai masa party QM 2005 kot. tu pun bukan a…

Don’t wanna wait to bring you flowers.

hari ni hari hectic.
dari perbincangan ICL ke Damansara ke FUU.
terima kasih kepada siapa-lagi-kalau-bukan-dia yang sanggup teman pergi ambil hadiah dekat Damansara Utama dan melayan kejakunan aku sebab pertama kali naik LRT dan pertama kali jejak kaki kat OU dan asyik tersasul cakap UO ja. sangat best :)
terima kasih ina sebab ajak pergi Deeparaya dan anis sebab tumpangkan pergi.
terima kasih ofee, su, zahidah chopkan tempat dan kongsi makanan.
terima kasih kawan-kawan yang sudi snap gambar aku. jangan lupa upload dan tag kat facebook.
terima kasih aideal sebab tolong hantar balik kolej. terima kasih cukue bagi pinjam aideal sekejap.
aku doakan kauorang semua bahagia dunia dan akhirat.
amin.

this has nothing to do with me

“Love gives naught but itself and takes naught but from itself. Love possesses not nor would it be possessed. For love is sufficient unto love.…And think not you can direct the course of love, if it finds you worthy, directs your course. Love has no other desire but to fulfil itself.…To melt and be like a running brook that sings its melody to the night. To know the pain of too much tenderness. To be wounded by your own understanding of love; And to bleed willingly and joyfully. To wake at dawn with a winged heart and give thanks for another day of loving; To rest at the noon hour and meditate love's ecstasy; To return home at eventide with gratitude; And then to sleep with a prayer for the beloved in your heart and a song of praise upon your lips."- Khalil Gibran