20090919

last post before balik kampung

semata-mata nak spend time with family, i cancelled my plan with somebody else. sorry. but, i think this semester sangat sikit masa spent with family because sangat tak ada masa untuk balik JB. second year’s life sucks sometimes. *sigh*

overall, yesterday was great. iftar at pizza hut. tried out prawn olio (old menu) which was so-so.

went shopping afterwards. initially, didn’t plan to buy anything but i managed to grab another pair of pumps. hehe.

been thinking about buying a pair of new (wide leg) jeans but the price tag was like, OMG (RM259)! baik aku simpan duit for derma dinner fac. asked a friend about her jeans and it was like for 50 bucks (read=RM) only!! super sweet deal mann! but she got it during her london trip last semester break. damnn! looks like i’ll never get to own one unless there’s somebody generous enough to buy it for me. siapalah insan malang tu. well, maybe i’ll wait till next semester. guna duit JPA sudeh!

bargain of the day, PEMILIK CINTAKU SETELAH ALLAH DAN RASUL, which was recommended by a friend. can’t wait to start reading it. maybe during my stay at Pasir Mas because, IMO,  aidilfitri there was not-so-aidilfitri compared to my other kampung at Batu Pahat.

that’s all for now. till then, enjoy your holidays people!

20090917

happy aidilfitri --- NOT!

semalam buka puasa dengan myra, hasan, hariz, kimi, su, wawa and jaja depan masjid putrajaya. gila best. gila kenyang. perut buncit tak boleh tahan. kegembiraan tanpa batasan.

sayangnya masa nak balik tu tersedar sesuatu yang sangat tak best. sangat down time tu. last-last, wawa bawa pergi cyberjaya. singgah kat cyberview lodge yang best tahap gaban tu. memang best gila babi ok. garden dia mengancam wa cakap lu! haih. tak sabar mahu kesana lagi. jadi kepada siapa-siapa yang ragu tentang venue tersebut, sila lah kesana. anda pasti teruja.

lepas tu pergi mana tah kan. makan ice cream. area cyberjaya juga. wahh. memang the best ice cream tu. nasib baik dah kenyang. kalau tak, nak tambah lagi satu. hehe. terjumpa pula kedai jual imported clothes from japan yang sudah semestinya vintage. sebenarnya aku taknak beli. tapi kena hasut. hahahahahaha. nasib lah kan. aku beli dua. hahahahahaha :DDDD gembira!

kegembiraan tu terbawa-bawa sampai hari ni sebab balik JB kan. sampai larkin, dah masuk waktu berbuka. nasib baik memang dah melantak jajan dalam bas. op! haha. tapi nuar (boyfriend ofee) belum makan jadi, kitaorang gerak ke kotaraya makan kat kopitiam kluang railcafe. memang mantap nasi lemak ayam dia! hehe.

dah alang-alang kat kotaraya, pergi kamdar pula. tengok selendang under rm10 ja semua. apa lagi, rambang mata. tapi last-last aku yang tak beli. ofee yang beli dua. hampeh!

sampai rumah. happy. happy sangat. tiba-tiba bila aku tengok betul-betul baju raya aku lain macam gila. apa pasal baju merah bunga-bunga ni kurung moden? timbul rasa syak macam ada sesuatu yang tak diingini telah berlaku. dah nak nangis ni. nak nangis. tapi belum lagi. sedapkan hati sendiri ni. tapi muka memang tak boleh blah nak nangis. aku naik atas buka gobok. DAMNNNN!!!! baju cotton purple aku kurung pahang. sial! sial! babi! sial!

tak bestnyaaaaa raya T_T

20090915

Here Comes The Flood – Part 2

sebelum ni aku pernah sebut pasal S5E3 Grey’s Anatomy berkenaan dengan tangki rumah aku yang bocor akhir semester lepas.

kali ini aku bukan nak cakap pasal tangki air Blok 10 KKM yang pecah. tapi pasal kawa aku . baru siang tadi dapat tahu dia ada ketumbuhan dalam hidung yang boleh membawa kepada migrain yang sangat kronik dan kemungkinan, masalah pernafasan yang lebih membahayakan. naik raya ni kalau ubat-ubatan tak berkesan, insyaAllah kena bedah.

dalam Grey’s Anatomy S5E3, ada seorang pesakit yang mengalami migrain kronik bertahun-tahun. mula-mula Dr. Shephard ingatkan pesakit tu ada masalah pada otak. atas usaha Lexie Grey, Dr. Sloan berjaya mengesan ketumbuhan dalam hidung pesakit tersebut yang merupakan punca kesakitan yang dia terpaksa alami selama bertahun-tahun akibat diagnosis salah. * medical negligence.

berbalik kepada keadaan kawan aku, Alhamdulillah, sekurang-kurangnya dia tak perlu merana macam pesakit dalam S5E3 Grey’s Anatomy. harap-harap dia cepat sembuh. insyaAllah.

20090914

Halo - Beyonce

“hit me like a ray of sun
burning through my darkest night
you’re the only one that i want
and i’m addicted to your light.”

lagu ni buat aku sayu. banyak sebab. tapi tak perlulah aku list kan kat sini kenapa. i just hope one day lagu ni akan buat aku rasa happy.
make me feel happy, make me feel fine, make me feel loved, make me fell like i’m the one.
dah lah. bye.

20090911

Berbuka bersama anak yatim


Buka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim SerembanBuka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim SerembanBuka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim Seremban

Buka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim SerembanBuka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim SerembanBuka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim Seremban

Buka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim SerembanBuka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim SerembanBuka Puasa Ramadhan 2009 bersama anak-anak yatim Seremban

20090909

testing, testing, 1 2 3.

LOMOGRAPHY Oktomat

LOMOGRAPHY Oktomat

LOMOGRAPHY Oktomat

LOMOGRAPHY Oktomat

LOMOGRAPHY Half

LOMOGRAPHY Half

LOMOGRAPHY Half

LOMOGRAPHY Half

LOMOGRAPHY Red Lomolitos

LOMOGRAPHY Red Lomolitos