20141024

Asrama-Ra All Stars


Asramara mengisahkan tentang sekumpulan pelajar sekolah yang sedang menjalani kem kepimpinan di sekolah mereka sendiri, sambil diiringi oleh Cikgu Sabariah dan juga Cikgu Adam. Pada malam terakhir mereka di sana, dua orang pelajar perempuan, iaitu Suhaila dan Nabila mengalami histeria secara tiba tiba dan perkara menjadi semakin rumit apabila kejadian demi kejadian berlaku, dan Cikgu Adam dan Cikgu Sabariah juga terlibat dalam kejadian ini.(kakiseni)

Datang untuk Siti Saleha je sebenarnya. Tak baca pun sinopsis. Tak tau pun cerita. Tak maklum pun pasal sebenarnya last year ada AsramaRa tapi yang berlakon mostly students.

Seronok ke tidak? Seronok sangat. Dari mula collect tickets dah rasa suasana sekolah sebab krew pakai baju sekolah or jadi cikgu dengan name tag nya. Siap ada momen cinta monyet - "Jantung saya awak punya." - tergamam kakak.

Tak sangka lah best macam ni sekali cerita dia. Lakonan memang mantap. Suka sangat cara Dira berlakon. Menjadi bitchiness nya. Same goes to Intan Nor Saina. Tomboi habis. Sharifah Amani biasalah, watak dia sesuai dengan dia. Siti Saleha of course comel dan cantik. Susah juga nak komen satu-satu sebab semua best. Lawak memang lawak, ganas memang ganas, gaduh dan maki hamun pun real. Ada part-part yang bikin goosebumps. Teruja, kagum, seram pun iye jugak. Kalau ada lagi next year, nak tengok lagi.








Laili. Paling best :)
Ijan. Teringat Bunohan.
Cikgu Sabariah
Cikgu Adam

20141023

Dataran Underground x Kolumpo Kita Punya x KLWRF

Experienced and been to a lot of interesting places during my last trip to KL, Dataran Underground was one of it. 

We came for Kolumpo Kita Punya / KLWRF. Bought some books, zines, and took a lot of pictures. One of the unforgettable moments was when the crowd sang along with a band. Something rushed inside like, I wanna jump and join the crowd so badly but no, you're a woman and you're 26 look at what you're wearing right now.

So yeah, okay.

Anyway, I can't wait to be in KL again, go to Dataran Merdeka and spend more time above ground and underground.




Pipiyapong! Kacip

20141021

Make Up Class x Bee Ramza

Been following Bee Ramza on instagram for a while and came across her post on a make up class organized by Naqira House at Putrajaya. I'm going to Asrama-Ra All Stars on the same date so I figured might as well make the best of my time at KL/Selangor.

Although it's a basic make up class, I learned a lot of new things from Bee. The tricks and tips mentioned was not something new but it's kind of a reminder.

  • Make up starts with skincare.
  • Always set foundation with powder.
  • BB Cream and CC Cream have large particles that will clog pores. Always clean your face thoroughly to avoid pimples.
  • Tilt your head up when applying mascara and eyeliner.
  • Use gel eyeliner at the inner rim because it stays put and won't smudge.
  • Basic brushes - Foundation, eye shadow, brow, shading/blusher
  • Test foundation shades at the jaw line as it is the most similar to your natural skin colour.
  • Natural make up is the current trend so keep it natural. Enhance but don't over do - unless you're going for a certain look.

And many other useful tips.

Naqira House is organizing an advanced make up class on 2nd and 9th November for RM299/head (limited to 15 people per class). Follow them on Instagram for more info.