20140826

Raya 2014



Family, friends, babies, food and weddings. Didn't know raya will turn out this good but I'm glad it did. 

20140821

Forever young

She would have been twenty today but she died ten years ago. Al fatihah.

20140820

Raya Rookie

Missing a few comrades. Next year Cuen pulak beraya dalam pantang. Eh.
First time beraya sebagai seorang pemakan gaji adalah sangat disaster. Semua benda nak beli sebab seronok ada duit sampai lupa nak simpan. Mmm. OK. At least pembelian memuaskan hati dan bukan ala kadar je... kecuali tudung. People need to stop producing tudung bidang 40". Leher pun tak cover. And I need to stop making impulse purchases, obviously.

Menuju minggu terakhir Syawal, tak sabar nak habiskan beraya. Ingatkan lepas dah besar dan tak dapat angpau, raya akan jadi lame. The opposite happened. Meriah juga pergi open house sana-sini. Dah berkereta, panjang langkah kita. Jemputan majlis perkahwinan pun tak putus-putus. Tak ada duit sangat pun dapat makan free banyak kali. Not exactly free kalau kita kira duit becek/ salam kokot/ whatever you call it tapi ya lah... berapa sen sangat nak dibandingkan dengan nikmat makan nasi pengantin dan berjumpa kawan-kawan. Syok betul.



ps Rindu pulak dekat baby Ofee.